Не може да има политика или религия, които оправдават това ужасно престъпление, написа вицепрезидентът Илияна Йотова за нападението в Москва

0
30



Снощи човечеството стана свидетел на чудовищна жестокост. Терористи разстреляха невинни хора – мъже, жени, деца. Не може да има политика или религия, които оправдават това ужасно престъпление. Това написа вицепрезидентът Илияна Йотова във Фейсбук по повод нападението в Москва. 

“Отговорът на нашите общества трябва да е категоричен. А службите за сигурност повече от всякога са длъжни заедно да разкрият извършителите. Наказанието е неизбежно! Съболезнования на близките на жертвите”, написа още Йотова. 

Броят на загиналите при вчерашното нападение в концертната зала край руската столица нарасна на 133 души, съобщи руският Следствен комитет.

Отговорност за атентата пое групировката “Ислямска държава”.

В телевизионно обръщение руският президент Владимир Путин каза, че всички нападатели са били заловени, поднесе съболезнование на близките на жертвите и обяви утрешния 24 март за ден на национален траур.

Федералната служба за сигурност съобщи за задържани 11 души във връзка с нападението, включително четиримата пряко замесени в атаката.

/АБ/



Източник БТА