Заместник-посланикът на САЩ участва с младежи от Кърджали в интернет игри, разработени от ученици

0
62



Заместник-посланикът на САЩ у нас Андриа Брулет-Родригез се включи с ученици от три кърджалийски училища в интернет игри-куиз на тема “Какво знаем за американските президенти” и “География на САЩ”. 

Учениците бяха от Езикова гимназия “Христо Ботев”, Средно училище (СУ) “П. Р. Славейков” и от училището-домакин СУ “Отец Паисий”, а самото събитие бе част от 14-ото издание на Месеца на Америка в Кърджали, който дружеството „Приятели на САЩ“ организира със съдействието на Община Кърджали и Американското посолство.

Игрите, в които младежите се състезаваха, са дело на дванадесетокласниците Рефик Тефик и Денислав Тихов. Преди да дадат начало на състезанието, те представиха как работят двата куиза на български и на английски език и каква е целта им, пред заместник-посланик Андриа Брулет-Родригез.

Дипломатът остана впечатлена от показаните знания и умения. Тя разговаря с двамата младежи за това, което правят. Тя награди победителите в състезанието, а визитата ѝ в Кърджали по програма продължава със среща с кмета на родопския град Ерол Мюмюн.

/РИ/



Източник БТА