С молебен за здраве започнаха тържествата “Кюстендилска пролет 2024”

0
62



С молебен за здраве започнаха тържествата “Кюстендилска пролет 2024” на централния площад “Велбъжд” в Кюстендил.

“Радвам се да видя такъв пълен площад, толкова пъстър, толкова цветен и толкова много усмивки сред вас. “Кюстендилска пролет” е бялата лястовица, която оповестява в цяла България, че идва пролетта”, каза в поздрава си към кюстендилци и гостите на града кметът Огнян Атанасов.

Програмата продължи с шествие към лесопарк “Хисарлъка”, а на сцена “Базиликата” се състоя ритуалът по предаването на символите на града.  Новите девойки “Кюстендилска пролет 2024” Леа Йорданова, Нилана Колевска и Милана Станкова приеха от предшественичките си символите на града и неговото най-голямо богатство – минералната вода, плодовете и хляба.

“Желая на всички кюстендилци да бъдат усмихнати, ведри и здрави, носители на новото. Днес се обръща зимата и идва пролетта – идва новият живот”, каза от сцената в лесопарка кметът Атанасов. Той благодари на стотиците, които се включиха днес във възстановеното шествие от центъра на града до “Хисарлъка” и обеща догодина Общината да осигури и автобуси. 

Празничната програма продължава с концерт на “Тоника СВ”, “Виво Монтана” и кюстендилския фолклорен ансамбъл “Родолюбие”.

Програмата за празника на града – “Кюстендилска пролет” продължава до 24 март. 

/МК/



Източник БТА