Двама забравени герои превърнаха Манчестър Юн в звяр срещу Ливърпул – Футбол свят – Англия

0
60


Двама позабравени играчи в състава на Манчестър Юнайтед напомниха, че „червените дяволи“ могат да носят ореола на футболен гигант. Именно тези две имена – Антони и Амад Диало, върнаха позабравената слава на тима в четвъртфинала за ФА Къп срещу Ливърпул.

Забравените крила на Ерик тен Хаг помогнаха за решаването на трилъра и сложиха край на надеждите на Юрген Клоп да напусне Ливърпул с четири трофея през кампанията. Голямото дерби завърши 4:3 след продължения в инфарктен сблъсък с много обрати и напрежение.

Изданието Goal.com ни припомни защо героите Антони и Амад Диало заслужават вниманието ни сега.

Те струват общо 125 милиона паунда (159 милиона долара), но и двамата бяха почти забравени през последните седмици от Ерик Тен Хааг. Първият бе титуляр само в два мача през 2024 г., докато вторият се появи като резерва само в три мача през настоящия сезон. Но когато дойде последният шанс за Юнайтед да спаси нещо от тази кампания, и двамата излязоха от сенките и направиха разликата.

Тен Хаг: Всички вярвахме в победата

Антони игра като обсебен, когато замени Расмус Хойлунд, и след няколко страхотни мига, той изпрати мача в продължения, забележете с удар с десния си крак, този, който обикновено толкова се страхува да използва. Това беше едва вторият му гол в 39 мача, като другото му попадение през този сезон дойде в Нюпорт Каунти за ФА Къп преди около месец. 

Амад Диало също се справи много добре, когато влезе, въпреки че се съсредоточи предимно върху защитата. Но когато Юнайтед хвърли всичко напред, в опит да спаси сезона си, той беше този, който създаде този паметен момент. Развръзката дойде в 121-ата минута, когато Амад Диало отне топката на Елиът и двамата с Гарначо организираха бърза контраатака. Диало завърши с точен удар по диагонала. И тук дойде грешката на младостта. Забрави, че има един жълт картон и свали екипа си в изблик на радост. Това му донесе червен картон, но в крайна сметка, нищо не успя да помрачи знаменита победа над големия опонент.

Много се радвам за него“, каза Тен Хаг за играча от Кот Д‘Ивоар. 

Той е един от играчите, които имаха момент на неуспех. Завръщайки се, при толкова голяма  конкуренция на неговата позиция, не винаги получава времето, което заслужава да играе, но когато се появи на терена, даде своя принос и отбелязва гол. Но знаем, че той може да го направи. Много съм доволен, че може да го направи. Но също така имахме още една резерва, Антони, който вкара изравнителния гол. Той също е в проблемна ситуация, но и той се бори“, каза още Ерик тен Хаг.

Манчестър Юнайтед се присъедини към Манчестър Сити, Ковънтри Сити и Челси в полуфиналите на ФА Къп.



Източник Gong.bg