Георги Милков представи книгата си „Истории от ръчния багаж“ в Шабла

0
50


Журналистът Георги Милков представи книгата си „Истории от ръчния багаж“ в Шабла. Събитието бе организирано от читалище „Зора-1894“ по повод 130 години от създаването му, съобщават от местната администрация. 

Оттам допълват, че пред публиката в Шабла той разказа, че като дете е мечтаел да посещава различни места и след години реализирал това. Почти като на игра въртял глобуса и мястото, което посочи с пръст, там отива за първи път. Съдбата или късметът го отвежда в Буркина Фасо – интересна за Милков страна. Там се запознава с най-голямото местно племе и присъства на церемония в двореца на краля. За негова изненада се оказва, че в тази далечна страна познават Христо Стоичков.

Георги Милков разказа на шабленци и за интервюто си във Вашингтон с футболната легенда. Авторът запозна присъстващите и с поводите за написването на тази книга. Единият е неговата 50-годишнина, а другият е преместването на редакцията на вестник „24 часа“ през 2016 г. Тогава открива в бюрото и шкафовете около него десетки интересни предмети, които е забравил, че притежава, но зад придобиването на всеки от тях стои интересна история.

Въпреки че пътува много, Георги Милков обича да се връща в България и определя родината ни като най-хубавата за него.

В края на срещата авторът благодари на библиотекаря Ваня Колева и на читалищното ръководство за възможността да гостува в Шабла.

 

/ТС/



Източник БТА