Външната политика се нуждае от по-голямо женско представителство не само за да има ценен принос, но и да служи като пример, заяви Мария Габриел

0
67



Външната политика се нуждае от по-голямо женско представителство не само за да има ценен принос, но и за да служи като пример за подражание на младите момичета и жените по света. Това беше един от акцентите в изказването на вицепремиера и министър на външните работи в оставка Мария Габриел, която заедно с жените посланици в България поканиха момичетата победителки в конкурса „Жените и дипломацията-посланик за един ден“ да отпразнуват заедно 8-ми март, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. 

“Заедно изпратихме силно послание към всички талантливи млади жени, че се нуждаем от тяхната креативност и критично мислене, за да преодоляваме успешно предизвикателствата в България, Европа и в света“, посочи още вицепремиерът в оставка.   

„Благодаря на Андреа Икич-Бьом, посланик на Австрия в България, и на всички жени посланици, за енергията и отдадеността към каузата за повече млади хора в международните отношения. Жените са сила, енергия и богатство“, заяви Мария Габриел.

Инициативата бе изцяло организирана от младите момичета, които споделиха своите впечатления и успяха да накарат всички присъстващи да се чувстват като част от общност, обединена от каузата на правата на жените.

Вчера Мария Габриел участва в международната конференция “EmpowerHer: Elevate to Excellence”, като отбеляза, че празнуваме постиженията на жените, които дават сила, обединяват и показват как предприемаческият дух, съчетан с вдъхновение и стремеж, може да допринесе за икономически растеж.

/МК/



Източник БТА