БТА :: Регионална библиотека „Христо Ботев“

0
51



Работилници за емоции за родители стартира Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца, съобщиха от културната институция. Инициативата е съвместно с  детския психолог Надежда Евгениева, а първата среща, която ще е на тема „Дъга от емоции“, е насрочена за 9 март, от 11 часа. В работилниците могат да се включат родителите на деца от 0 до 7 години, както и бъдещи майки и татковци. Основен акцент в първата среща ще бъде емоционалното развитие в тази възраст, какви са най-честите трудности, които родителите срещат.  

Децата също могат да участват, като за тях освен четене на приказки е подготвена и специална игра, наречена  „Емоциоландия“, обясниха от библиотеката. 

Не е необходимо предварително записване, всеки който желае може да отиде на място в Детския отдел в определения ден, уточниха за БТА организаторите, допълвайки, че подобни срещи се предвижда да има всеки месец до края на година, с прекъсване през лятото.  На тях предстои да се разискват теми, свързани с агресивното и предизвикателно поведение, поставянето на граници, злоядите деца, как да се избират книги за децата в дигиталната ера и др.  

/ХТ/



Източник БТА