Болницата в Свищов получи дарение от холандската фондация SMHO

0
61



Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Димитър Павлович“ в Свищов получи четвърто дарение от холандската фондация Stichting Sociaal /Medische Hulpverlening aan Oost-Europa (SMHO), с което продължава инициираното през 2022 г. партньорство. Това съобщиха от лечебното заведение.

Отделението по Хемодиализа получи четири апарата за хемодиализно лечение, като единият от тях вече се използва от пациентите на отделението. МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ получи и медицински шкафчета, с които ще бъдат обзаведени болнични стаи в отделенията на здравното заведение.

Представителите на фондацията Джеф Акерманс и Фред Рингс откликнаха на нуждите на лечебното заведение, разказани от управителя на болницата Илиян Венков на проведената на 17 септември 2023 г. съвместна среща, посочиха от болницата.

В резултат на проведените разговори и споделените от Венков проблеми и предизвикателства пред здравеопазването в България и по-конкретно пред единственото многопрофилно лечебно заведение на територията на община Свищов, представителите на холандската фондация изразиха желание и готовност за продължаваща подкрепа по отношение на необходимо болнично обзавеждане и оборудване.

В края на миналата година болницата в Свищов подписа договор за сътрудничество с болница в Истанбул. Чрез него лечебното заведение в Свищов ще има възможност за специализирано лечение на световно ниво в болницата партньор.

/РН/



Източник БТА