Актуалната политическа обстановка коментираха в Търговище представители на „БСП за България“

0
68



Актуалната политическа обстановка коментираха в Търговище представители на „БСП за България“. „Благата вест днес е, че най-накрай срамното управление на националното предателство си отива“, каза в националния пресклуб на БТА организационният секретар на БСП и народен представител Борислав Гуцанов. Той изрази надежда, че утре дебатът в Народното събрание ще завърши най-накрая тези мъчителни девет месеца, и че изборите ще бъдат “2 в 1”, в началото на юни.

В срещата с медиите участваха още депутатът от Търговище Йорданка Георгиева, Десислава Петрова – председател на групата общински съветници в Общинския съвет в Търговище и д-р Светослав Стефанов – областен председател на БСП в Търговище.

Гуцанов бе категоричен, че такова управление, на което бяхме свидетели през последните девет месеца, е нямало в най-новата история на България през последните 35 години. „Това не бяха кражби, а бяха грабежи и думите, с които можем да го определим са: некомпетентност, алчност и слугинаж“, каза още той. 

Той посочи няколко примера: в областта на енергетиката, отбраната, здравеопазването. Депутатът визира и Законът за либерализация на пазара и евентуалното поскъпване на цената на тока с 20 на сто за всяко домакинство от 1 юли. 

„БСП е партия, в която винаги е имало различни течения и това не е първото, защото сме достатъчно либерални“ – каза във връзка с партията Борислав Гуцанов. „Едно е да си член на БСП и да искаш да имаш течение, друго е обаче да си от друга партия, да присъстваш и да искаш да казваш какво да се справи в БСП. Не искаме някой друг да идва и да ни казва какво да правим“, категоричен бе той.

Гуцанов засегна и въпроса с ниската избирателна активност и посочи причините за това: нищо положително не се случва, хората не виждат и справедливост. “Решението е повече хора да отидат да гласуват и да дадат своя глас, но наистина да мислят. Нека да разсъждаваме, когато отиваме да гласуваме“, каза той. Народният представител изрази убеденост, че българският народ е мъдър и онова, което се разигра през последните години, особено през последните девет месеца, ще е урок за всеки, включително и за ръководствота на БСП. „Защото и ние тръгнахме в началото с „Продължаваме Промяната“ и направихме кабинет, в който свършихме и много положителни неща, но в крайна сметка се оказа, че тези хора не идват да разглобяват модела ГЕРБ, което ние искахме и т.нар. паралелна, задкулисна, дълбока държава. Те се прегърнаха с тях и предадоха националните интереси“. 

Смутиха ме думите на г-жа Габриел, която каза, че след изборите могат да седнат на нови преговори, каза депутатът Йорданка Георгиева. „Изборите не са нещо лошо, не са нещо страшно. На избори трябва да се гласува, защото тогава режисурата отива на друго място“, каза народният представител и призова жителите на Търговищка област към активност. 

За случващото се в Общинския съвет в Търговище говори Десислава Петрова, председател на групата общински съветници в Общинския съвет в Търговище, а д-р Светослав Стефанов – областен председател на „БСП – Търговище“, засегна теми от областта на здравеопазването и неясното бъдеще на общинските болници.

 

 



Източник БТА