У НАС – НАКРАТКО

0
1998

“НА МЕН МИ СЕ ВИЖДА прекалено прибързано и оперетно това втурване на прокуратурата още същия ден в Министерството на културата”, коментира председателят на НФСБ и депутат от “Обединени патриоти” Валери Симеонов в декларация от трибуната по повод на ремонта на Ларгото.    Естествено, че и прокуратурата се грижи за своя собствен имидж и, за съжаление, вчера “пресоли манджата”, коментира той. Защото не е въпросът да се броят втурванията на прокуратурата в едно или друго учреждение, а е добре да се броят ефективните присъди – резултатите от нейната работа, добави Симеонов.

В МОМЕНТА електронни винетки могат да се купят само от сайта www.bgtoll.bg, мобилното приложение, терминалите за самотаксуване и на касите в областните пътни управления на Агенция “Пътна инфраструктура”, съобщиха от пътната агенция.

СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА прокуратура поиска постоянно задържане под стража на Стайко Стайков. От прокуратурата съобщиха, че той има ново обвинение – за данъчни престъпления за близо половин милион лева. Първоначалното обвинение на Стайко Стайков бе за участие в организирана престъпна група.

СЛУЖИТЕЛИ НА СЕКТОР „Измами“, ГДНП и СДВР разкриха телефонна измама, осъществявана почти цял месец. Жертвата – 71-годишен мъж от столицата, който в периода от 8 до 10 януари предал на измамници сумата от над 100 000 лева. Парите той оставял в района на Транспортна болница. На 23 януари сценарият продължил – измамниците го убедили да продаде недвижим имот, и след това да им предаде парите от продажбата, като сделката е трябвало да се осъществи на 30 януари. При проведена на 30 януари операция от служители на сектор „Измами“, ГДНП и СДВР, са задържани двама куриери – мъж на 61 години, с криминалистическа регистрации за престъпление по чл. 209 от НК и дъщеря му, на 33 години. При проведени процесуално-следствени действия са намерени и иззети парите, предмет на престъпното посегателство, мобилни телефони и СИМ-карти, които имат отношение към престъпната им дейност.

НАЙ-ВИСОКОТО ОТЛИЧИЕ на италианската държава получи министърът на туризма Николина Ангелкова. „Орден на звездата на Италия“ й бе връчен лично от посланика на Италия в България Н. Пр. СтефаноБалди. Двамата участваха в откриването на конференция „Археология и успешно музейно управление“ в Националния исторически музей, организирана от италианското посолство у нас.