Трагедията в Истанбул е огромна! Има жертва при взрива, десетки тела може да са под развалините

0
2063

Десетки хора могат да бъдат под развалините на срутената 6-етажна сграда в Истанбул. Това съобщиха местните власти, цитирани от световните медии. Към момента има информация за един мъртъв човек.

Аварийните служби продължават да работят на място.

експлозия е станала в 6-етажна сграда в района “Буюкчекмедже”, намиращ се в азиатската част на града. Причините за взрива все още не са известни.  В квартала живеят над 500 хиляди души, в това число и много преселници от България.  https://www.blitz.bg

*********

Осеметажен жилищен блок се е срутил в квартал Картал на азиатския бряг на Истанбул. По първоначални данни, които съобщиха турските медии, един човек е загинал, има и ранени, но не е известно точно колко. Спасители се опитват да извадят четирима души, които са останали под развалините. Над 20 души са в неизвестност, предаде ТАСС, позовавайки се на турския канал НТВ.

Инцидентът е станал на централен булевард в Картал.

Част от сградата рухнала изведнъж с гръм и трясък, разказаха очевидци.

В блока има 24 апартамента, като в повечето не е имало хора, понеже са на работа. “На партерния етаж в блока е имало ателие, в което са работели между 20 и 25 души. Взрив не е имало, зданието е започнало да се руши от само себе си”, казва районният кмет на квартала Джевизли Мемиш Дикилидаш.

На мястото на инцидента има линейки и пожарни коли, полиция. Изпратени са и допълнителни спасителни екипи от съседни окръзи.

Очаква се валията на Истанбул Али Йерликая, който е пристигнал на мястото, да направи официално изявление.

Картал е район с над 500 хиляди души население, който се простира по крайбрежието на Мраморно море. В този квартал живеят и много преселници от България.

http://bnr.bg