Около 15 минути отне учредяването на партията „Няма такава държава” на Слави Трифонов, предаде агенция БГНЕС. Неин председател е шоуменът, а заместници са част от екипа му от сценаристи. Никой не пожела да даде коментар на излизане след приключване на заседанието по учредяване на новата политическа сила.

Само един делегат се осмели да каже, че събранието е закрито за журналисти заради така наречените „кафяви медии“ и защото не знаят кой с каква цел е дошъл.

Шоуменът влиза в политиката и първата стъпка беше учредяването на партията му. Сред учредителите са сценаристите Тошко Йорданов, Филип Станев и Ивайло Вълчев.

Учредителното събрание се проведе в „Рейнбоу Плаза” в София, отбелязва DarikNews.bg.

В началото на август от екипа на Трифонов публикуваха учредителна декларация, според която партията ще се казва „Няма такава държава”.

Сред основните цели на партията, описани в учредителната декларация са: засилено участие на гражданите във вземането на решения чрез референдуми, смяна на пропорционалната избирателна система с мажоритарна, намаляване на депутатите от 240 на 120, възможност за дистанционно и електронно гласуване, както и въвеждането на задължително гласуване на избори и референдуми.

Партията предлага още пряк избор от гражданите на главния прокурор, на омбудсмана, както и на шефовете на областните дирекции и районните управления на МВР.

https://www.vesti.bg

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. БЪЛГАРИТЕ
  7. РИБОЛОВ
  8. ГЮВЕЧ
  9. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  10. България – Китай 中国保加利
  11. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  12. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  13. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  14. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА