Касим Садък е номинацията на партия “Възраждане” в Разград за представител в Европейския парламент

0
69



Касим Садък е номинацията за представител в Европейския парламент (ЕП) от структурите на партия “Възраждане” в област Разград. Това беше обявено на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Разград от народния представител Веселин Вешев.

Касим Садък е заместник-председател на структурата на ПП „Възраждане“ в Кубрат. Той е роден през 1991 г. в Кубрат, където живее и работи. Завършил е Юридическия факултет на Русенския университет “Ангел Кънчев” – магистър по специалност „Право“. Специализирал е като законодателен сътрудник към Народното събрание по студентска програма. Работил е като помощник-нотариус в Кубрат до 2019 г. От края на 2019 г. работи като адвокат на свободна практика. Член е на Адвокатската колегия в Русе. Заклет преводач е от английски и турски език, посочи народният представител. 

Вешев обясни, че в момента текат номинации в областните структури на формацията. След това те ще бъдат разгледани от организационния съвет на партията, който ще подреди и одобри листата. Очаква се окончателният състав на листата на партия “Възраждане” с кандидати за евродепутати да стане известна на 12 април. 

“Като цяло „вятърът на промяната“, който е в Европа, е в посока връщане към традиционните европейски ценности“, посочи народният представител. По думите му според анализатори Европа ще се събуди на 10 юни в съвсем нов формат – тъй наречените дясно консервативни партии, към които е и ПП „Възраждане“ ще бъдат с много по-голямо представителство в Европейския парламент, отколкото са сега.

Касим Садък заяви, че кандидатите на „Възраждане“ трябва да защитават семейните ценности и трябва да бъде разбит този либерален модел в Европа, където семейството е оставено на второ място. 

 

/МК/



Източник БТА