Втори ден продължава Отчетно-изборното Общо събрание на партия „Продължаваме промяната“

0
71



Втори ден продължава Отчетно-изборното Общо събрание на партия „Продължаваме промяната“. Очаква се през деня да бъдат представени взетите от делегатите решения. Вчера лидерите от формацията „Продължаваме промяната-Демократична България“ откриха събранието. Пред делегатите говориха лидерите на коалицията ПП-ДБ – Асен Василев, Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов, както и министър-председателят в оставка Николай Денков. 

Настоящият конгрес има голяма цел – политическа и организационна, каза Никола Минчев, който откри Отчетно-изборното събрание на “Продължаваме промяната” в НДК.  

В рамките на първия ден от работата делегатите трябваше да приемат промени в Устава на партията, както и да бъдат попълнени органите ѝ Изпълнителен, Национален и Контролен съвет. 

Асен Василев настоя, че моделът на ГЕРБ е модел на развитие на латиноамериканска държава. Ако искате България да стане Латиноамериканска държава – гласувайте за ГЕРБ и им дайте властта, каза той. 

Николай Денков посочи, че ако тази политическа нестабилност не провали усилията им до края на годината ще има решение за присъединяване на България към Сухопътен Шенген. Той посочи, че на последния Европейски съвет е била изразена готовност страната ни да бъде приета в еврозоната веднага след като бъде покрит критерият инфлация. По думите му това се очаквало да се случи преди края на тази година. 

„Решенията в ГЕРБ ги взема Пеевски и това трябва да бъде пределно ясно. Затова преди няколко седмици казах коалицията е ГЕРБ – ДПС, сега ще променя това и ще кажа коалицията е „ГЕРБ-ДП“, добави той.

Кирил Петков посочи, че след изборите са готови да седнат на масата на преговорите отново. Моля ви колеги от другите партии, ако трети път ви кажем, че няма да си предадем принципите, повярвайте ни, ако пак не ни повярвате, пак ще отидем на избори, посочи Петков. 

Атанас Атанасов заяви, че искат президентът да насрочи изборите две в едно и настоя за смяна на вътрешния министър Калин Стоянов, който по думите му бил компроментиран. 

Христо Иванов заяви, че ще продължат да правят промените и да реализират реформите и добави, че срещу тях е моделът на едноличните решения. 



Източник БТА