Избрани са началниците  на 7  отделения в МБАЛ – Добрич

0
1604

Приключи изборът на началници за 7 отделения в МБАЛ Добрич, съобщават от здравното заведение. Това са отделенията по Неонатология, Нервни болести, Педиатрия, Първо и Второ вътрешно, Ортопедия  и  Отделението по хемодиализа. На първия етап от конкурса кандидатите  трябваше да представят пред  комисия  своите проекти за развитието на  отделенията,  за които кандидатстват. Следващият етап бе събеседване с комисията. За шест от отделенията имаше само по един кандидат, научи НДТ, за седмото – двама.

Предстои да бъдат оповестени резултатите от конкурса и в двуседмичен срок да бъде сключен договор със спечелилите. Със сигурност отделението по  неонатология ще продължи да ръководи досегашният му началник д-р Йовка Тихонова, съобщиха отлично информирани източници. Очаква се д-р Йовчо Йовев да остане начело на отделението по педиатрия, д-р Албена Василева – на Първо вътрешно отделение, а д-р Митко Георгиев – на ортопедията.

Предстои в средата на седмицата да пристигнат и да бъдат монтирани новите  7 броя хемодиализни апарати, съобщават още от МБАЛ. Преди тяхната доставка бе извършено  цялостното обновяване на отделението по хемодиализа. Подменена е дограмата и  подовите настилки, освежени са помещенията.  В края на миналата година Министерството на здравеопазването отпусна 770 000 лв. за добричката болница, като 130 000 лв. от тях са предназначени за новите хемодиализни апарати. НДТ