Благотворителна кампания набира книги за детското отделение на добричката болница

0
399

Кампания „Дари книжка и усмивка“ се провежда в Добрич. Целта е да се осигури литература за Отделението по педиатрия в Многопрофилната болница в града, с която да се обогати съществуващата библиотека, съобщават във Фейсбук инициаторите от сдружение „Заедно правим добрини“. Книжките могат да бъдат както нови, така и използвани, но в добро състояние. Приемат се днес и утре в павилиона пред хотел „България“ или се предават директно на организаторите.

Това е поредна кампания на сдружението в полза на добричката болница. От пет години членовете му провеждат периодично акции под мотото „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич“, като набират с помощта на граждани, фирми и институции пластмасови капачки, жълти стотинки и дарения. През 2021 г. бяха събрани над 4.5 тона пластмаса.

Тази година от сдружението закупиха операционна маса за Отделението по акушерство и гинекология на стойност 35 000 лева, а миналата – трансдюсер за детското отделение. Благодарение на дарения от граждани са осигурени още два монитора за пациенти, родилно легло и видеоларингоскоп за нуждите на лечебното заведение.

БТА