Централното читалище в Балчик въвлича в нови изкуства

0
283

След 30-годишно прекъсване в Белия град се възобнови традицията да има фотокръжок. Първата среща беше на  25 ноември от 17,00 часа във фоайето на НЧ „Паисий Хилендарски – 1870“. Курсът по фотография  води  Илия Баев, а продължителността му ще е около два месеца, един път седмично, по два часа.

Ще се наблегне на студийната фотография, теоретична и практическа част, боравене със студийно осветление и професионален фотоапарат. С най-добрите фотографии от хода на обучението ще бъде организирана фотоизложба с награди.

Неотдавна бе подета и инициатива за връщане на самодейния театър в Балчик. Проведените наскоро кастинги показват, че актьорското майсторство е по-привлекателно за жените, отколкото за мъжете. И при групите за възрастни, и при децата се явиха повече представители на нежния пол, каза читалищният секретар Веселин Павлов. Под ръководството на актьора Красимир Ранков трупата започва репетициите в началото на идната година, за да излезе на сцена през пролетта с първата си постановка – „Боряна”.

БНР