С ремонта на пътя за Дъбрава местните се надяват селото да живне

0
274

Завърши ремонтът на пътя, водещ към балчишкото село Дъбрава. Освен в отсечката, но и в улици, са инвестирани 300 хиляди лева. С вложенията се решава един от основните проблеми на селището, което се намира на равни отстояния от по 25 км от общинския център Балчик и областния град Добрич.

Новоположеният асфалт по петкилометровото трасе дава нормален достъп на обществения транспорт, дистрибуторската мрежа, бизнеса, които бяха възпрепятствани да обслужват местните жители – благодарна на общинското ръководство за подкрепата е кметският наместник Мирослава Петрова.

Заради лошия път бяхме на път да останем без доставки на храни, без инвестиции в недвижими имоти, без достъп до работа – обобщава Петрова, която очаква през пролетта асфалтът да стигне и до улица „Първа“ в селото.

Местните се надяват и на директен обществен транспорт до Балчик, който сега липсва и пречи на хората да търсят друго препитание освен в основните отрасли на Дъбрава – животновъдство и земеделие.

Големите пътни ремонти в община Балчик продължават в село Безводица, отсечката до селото ще бъде завършена до средата на декември, а планираният участък до село Змеево се отлага за догодина, уточниха от администрацията.

В момента се довършва ремонта на улици в село Соколово и се работи в Стражица. Предстоят Бобовец (изкуствени неравности) и Ляхово, където ще се асфалтират улици, които в момента са на чакъл.

БНР