Дарителска кампания „Топла зима за мъниците от коткодома в Балчик“

0
884

След много работа през пролетта и лятото, първият коткодом в Балчик е вече факт и работи на пълни обороти, съобщават от сдружение „Малките големи“, на което Общинският съвет предостави помещения за целта в края на града. В момента в него са настанени около 40 спасени котенца. „Пригодихме и дворно място за кученца в беда и вече зарадвахме няколко с първия им истински и сигурен дом“ – казва председателят на неправителствената организация Петър Добрев. Равносметката му, докато градят коткодома през изминалите месеци – десетки осиновени животинки.

Зимата обаче изправя доброволците пред нови предизвикателства. Въпреки подобренията покривът на сградата тече и се нуждае от основен ремонт, който ще струва 5000 лева. „За да могат котенцата да живеят в топла и суха среда и през следващите месеци, а също и да осигурим сушинка на кученцата на двора. Влагата може да съсипе много от условията, които се постарахме да създадем за обитателите на дома и трябва час по-скоро да спрем нейното разпространение“ – казва още Добрев.

Даренията едва стигат на сдружението за ежемесечните разходи по хранителните и хигиенни консумативи. За пострадалите четириноги пациенти имат и неплатени сметки в четири клиники, лекували по-тежките случаи.

„Ние сме малък екип от доброволци, който обожава животните и отделя цялото си свободно време, да се грижи за бездомничетата. Често откликваме на сигнали за бедстващи котки из цялата страна, поради което имаме пострадали животни от София, Варна, Бургас, Стара Загора и др. За две години дейност имаме спасени, лекувани и щастливо задомени над 150 котки, както и десетки кучета, а кастрираните бездомни и върнати на познатите им места животни дори не могат да се преброят. Дейността ни може да проследите на фейсбук страницата „Fluffy Paws of Bulgaria“(https://www.facebook.com/LapichkitenaBG), където ще дадем и пълен отчет за бъдещата работа по покрива.

Нека не оставяме зимата да съсипе безопасния пристан, който създадохме за котенцата на Балчик!“ – е апелът на добротворците от сдружение „Малките големи“.

Кампанията продължава до 7 януари и ако желаете да я подкрепите, можете да го направите на www.platformata.bg

БНР