Ще дадем гръб на всеки, който е жертва на бухалката на прокуратурата

0
70


Конфликта в Украйна, в Израел, в Иран и хутите, които атакуват американски кораби, целят да разсеят западните сили, коментира Петков

Кампаниите ни продължават да бъдат за едно и също нещо. Да имаме една нормална европейска държава с институции, които разследват всички “пачки”, които са неправомерно дадени. Това което мен ме притесни е, че през фокуса върху пачките и кученцата се замаза огромен проблем – един главен прокурор можеше да отиде при един главен секретар и да му каже, че ако не си подаде оставката ще го разседват. Ще дадем гръб на всеки, който е жертва на бухалката на прокуратурата. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в “На фокус” по NOVA.

“Когато прокурор, свързан с “Осемте джуджета”, заплашва главен секретар е голям проблем. По-голям от пудела, който виждам.”

Петков допълни, че е разговарял с Бойко Рашков за снимките с пудел, който държи пачки евро. Славата на кученцето доби още по-големи размери, след като се появи и на кадри с бившия вътрешен министър Бойко Рашков и с бившия главен секретар Живко Коцев.

Петков смята, че стария модел на управление няма как да се върне.

“Уроците, които ни се случиха последните месеци, ги научихме. Няма как Борисов и Пеевски в същата симбиоза да направят нещо по-различно. Ако ни се даде сила на следващите избори, ще покажем на Пеевски и Борисов, че няма да заобикалят гражданите, които искат промяна. Когато си слаб, те стават нагли. Когато си силен, те се съобразяват. Силата идва само от българските граждани.”

По отношение на сношната атака на Иран Петков заяви, че нормалните граждани на Израел не заслужават пореден ужас.

“Аз съм много съпричастен с тях. Мисля, че конфликта в Украйна, в Израел, в Иран и хутите, които атакуват американски кораби, е една обща ос на атака, така че западните сили да бъдат разсеяни.”

Петков допълни, че е разговарял в Давос с „един от високопоставените хора в Йемен”. Запитан за ролята на хутите, йеменският експерт казал: „Какви хути, дойдоха от руската паравоенна структура, направиха кемпове заедно с ирански оръжия, започнаха да стрелят по американските кораби използваха нашия персонал”.

“Аз лично харесах отговора на американската администрация, че снощната ситуация беше победа за Израел. Нетаняху трябва да се опита да не използва този конфликт за допълнителна подкрепа във вътрешнополитически план, сподели още съпредседателят на ПП-ДБ.





Източник 24часа