“Продължаваме промяната” ще дадат гръб на всеки, който е жертва на бухалката на съществуващия инструмент прокуратура, каза Кирил Петков

0
58



“Продължаваме промяната” ще дадат гръб на всеки, „който е жертва на бухалката на съществуващия инструмент прокуратура“. Това каза съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков в предаването „На фокус” по Нова телевизия в отговор на въпрос дали формацията не е прибързала с подкрепата си към бившия главен секретар на МВР Живко Коцев и разследваната вече бивша шефка на Агенция „Митници“ Петя Банкова. Според Петков “покрай пачките и кученцата”, в държавата се замазва един огромен проблем – че един главен прокурор на европейска държава може да отиде при един главен секретар  на европейска държава и да му каже: „Ако не си подадеш оставката, ще те разследвам.“

Аз съм почти сигурен, че ако Живко Коцев не беше подал сигнала срещу главния прокурор, тези снимки нямаше да излязат, коментира ситуацията в последните дни Кирил Петков. Той допълни, че проблемът със снимките с пудели и пачки също трябва да се провери.

Петков каза, че е говорил с Бойко Рашков, който му е обяснил, че се е запознал с бащата Димитров по повод негови показания срещу Бойко Борисов.  

По повод действията на ПП след предсрочния вот на 9 юни Кирил Петков обясни, че ГЕРБ се опитват да спрат формацията да каже важни за хората неща, като увеличението на средната заплата в страната през последните три години от 1390 лв. на 2123 лв., както и на средната пенсия от 380 на 883 лв.

Петков обясни, че партията е направила много грешки през последните години, но не от корист или страх, и че не са предавали избирателите си.

Според Кирил Петков, ако 1 милион българи дадат сила на ПП на предстоящия вот, то тогава и ГЕРБ и ДПС ще се съобразят със силата на хората, които искат една нормална европейска държава.

Не мисля, че нормалните граждани на Израел заслужават поредна атака, така че аз лично съм много съпричастен с тях, коментира Кирил Петков атаката на Иран срещу Израел. Според Петков конфликтите в Украйна, в Израел, Иран и хутите, които атакуват американски кораби, са обща ос на атака, така че западните сили да бъдат максимално разсеяни и така се отслабва възможността да има нормална развръзка на тези събития. Кирил Петков цитира и свой разговор по време на Световния икономически форум в Давос с високопоставен чиновник от Йемен. На въпроса защо хутите атакуват американски кораби, получил следния отговор: „Какви хути, дойдоха от руската паравоенна структура, направиха кемпове заедно с ирански оръжия, започнаха да стрелят по американските кораби, използвайки нашия персонал”.

Кирил Петков цитира позицията на американската администрация, че снощната ситуация е била победа за Израел. 



Източник БТА