Ще дадем този доклад на прокуратурата, независимо какво ще се случи на това извънредно заседание, каза Павела Митова от ИТН по повод доклада за „Боташ“

0
62



Ще дадем този доклад  на прокуратурата, независимо какво ще се случи сега  на това извънредно заседание, на което ще се гледа незнайно какво. Това каза Павела Митова от „Има такъв народ“ (ИТН) пред журналисти в парламента във връзка с извънредното заседание, на което ще се разгледа доклада за „Боташ“.

По думите й към този момент докладът не е входиран в деловодството на Народното събрание (НС). Росен Желязков свиква извънредно заседание на тема доклад, който не е входиран, посочи тя.

Митова обясни, че са дали срок от 48 часа, който вече е изтекъл на колегите им от комисията за „Боташ“ да постъпят допълнителни документи, за които те са разбрали и са били секретни. По думите ѝ всичко е изтекло в медиите и са чакали този срок от 48 часа, защото е имало опасения, че тези данни могат да повлияят като веществени доказателства Европейската комисия да ни осъди допълнително от това, че губим милиони чрез договора за „Боташ“.

Митова посочи, че не им е ясно дали са постъпили допълнителни документи, становища на адвокати и каквото друго е трябвало да постъпи в тези 48 часа. Надявам се те да са постъпили, добави тя.

Станислав Балабанов (ИТН) коментира думите на Даниел Митов, че се отказва да бъде служебен външен министър и каза „да питаме Христо Иванов, защото той е позволил да се случи тази криза в нашето общество, давайки възможност на Бойко Борисов да контролира изцяло в момента служебния кабинет“. Това, което сториха на Конституцията доведе до този служебен кабинет и до тази поредна политическа криза, смята той. 

Балабанов съобщи, че следващата седмица ще извикат на изслушване във временната комисия, която се занимава с казуса около Агенция „Митници“ депутата от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Бойко Рашков.

 

/МК/



Източник БТА