“Хамас” призова палестинците за сблъсъци с Израел по време на Рамазан

0
87


Официален представител на илямистката групировка “Хамас” призова палестинците да предприемат ежедневни конфронтации срещу Израел по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан, предаде ДПА, цитирани от БТА.

Осама Хамдан заяви по време на конференция в Бейрут в подкрепа на жителите на ивицата Газа в условията на израелската офанзива, че палестинците в целия Близък изток трябва да “превърнат всеки ден в ден на сблъсъци”. Той добави, че международната общност не трябва да стои безучастна и да гледа, докато “гладът смазва нашите хора и изтръгва душите им”.

Официалният представител на “Хамас” също така заяви, че продължаващите преговори за евентуално прекратяване на огъня с Израел са показали гъвкавостта на неговото движение “от загриженост за кръвта на нашия народ”.

Той подчертава, че “това, което Израел не е постигнал на терен, няма да спечели и в политиката”.

В събота телевизия “Ал Кахера нюз” цитира високопоставен източник от египетските служби за сигурност, според когото Кайро полага усилия за постигането на споразумение за прекратяване на огъня в Газа преди свещения за мюсюлманите месец Рамазан, който започва следващата седмица.





Източник 24часа