Трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход на част от граничните пунктове по границата с Румъния и Турция

0
41



Трафикът е интензивен за товарни автомобили на изход на част от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Румъния, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“. Информацията е актуална към 06:00 часа днес.

По границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП „Видин“, „Кардам“ и „Оряхово“. На 23 и 24 март няма да има ограничение за преминаването на товарни автомобили през ГКПП „Дуранкулак“. От 25 до 27 март включително отново ще бъде преустановено преминаването на товарни моторни превозни средства (МПС) над 3,5 тона от 09:00 до 19:00 часа поради извършването на строително-ремонтни дейности по международен път I-9 на територията на Румъния в непосредствена близост до граничния пункт, съобщиха от „Гранична полиция“.

Трафикът е интензивен на ГКПП “Капитан Андреево” на изход за товарни автомобили по границата с Турция.   

По границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични пунктове. През „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

Трафикът е нормален на всички гранични пунктове по границата със Сърбия. На ГКПП „Калотина“ се извършват строително-монтажни дейности, които налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

По границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични пунктове.

/РН/



Източник БТА