Като деца обичахме да играем на народна топка. Би трябвало и вие да сте я играли. Два отбора по равен брой деца в две карета. В края на двете карета има по един силов играч, който трябва с топката да удари някого от противниковия отбор и така да го извади от играта. Печели този, който пръв „умъртви“ всички противникови играчи. Понякога имаше и съдия, който да контролира спазват ли се правилата. След края на играта се преразпределяхме относително по равно и пак започвахме да играем, докато майките ни ни приберат от улицата.

Такъв е животът!

От 5 март насам се играе жестока политическа игра на народна топка по жълтите павета. От подадената оставка на премиера акад. Николай Денков, та до връщането на мандата от кандидата за премиер Мария Габриел, „биячите“гледатда изхвърлят от противниковия отбор този или онзи.

Отборите на ГЕРБ-СДС и ПП-ДП така се счепкаха, че се стигна финансовият министър Асен Василев да нарече вицепремиера и кандидат за премиер Мария Габриел „Красивото лице на мафията“.

Ако изтананикаме на глас, той нарече Красивото лице на мафията бившия еврокомисар на България в Брюксел, което в преносен смисъл би означавало, че Европейската комисия е работила с мафиот или че тя самата е мафиотска организация. Което означава също така, че  ГЕРБ-СДС, респективно Европейската народна партия са мафиотски организации. Преведено на полицейски език – Европейската комисия, ЕНП и ГЕРБ-СДС са организирани престъпни групи. Което пък би могло са се изтълкува, че акад. Николай Денков, неговото правителство, коалицията ПП-ДБ са работили поне 9 месеца с организирани престъпни групи, а това вече ги отъждествява като съдействали на тези престъпници.

Кой е престъпник, кой е мафиот аз не мога да кажа, най-малкото защото нямам информация, нито пък съм компетентен да давам такова определение. Би трябвало Асен Василев да информира съответните органи по сигурността за мафията по високите етажи на властта,където работи и той самият.

Такъв е животът!

От вчера виждаме, че двата отбора отново са в своите игрални полета и си нанасят удари в усилие да продължат колкото се може по-дълго играта.

Очевидно е, че има и съдия в тази игра, но той е някъде наоколо и ще си каже или не тежката дума кой не играе според правилата.

Ние, като публика, имаме правото да сме свидетели на тази игра, която постепенно се оформя като завиден спектакъл по шекспиров сценарий в триъгълника на властта по жълтите павета в София.

На публиката е позволено да си плаща за спектакъла и да аплодира актьорите, които й  харесват.  Ако път целият спектакъл не й се нрави – тогава да отива да си копае и реже лозята и да не гледа телевизия, да не слуша радио, да не чете вестници и да не сърфира в социалните мрежи.

Такъв е животът!

Димитър ДУКОВ

  1. ТУКА ИМА – ТУКА НЯМА… АМА ЩЕ ИМА!
  2. „ВИНЕТКА МИ ДАЙ, МИЛА, БЪРЗО ВИНЕТКА МИ ДАЙ…“
  3. ТАКЪВ Е ЖИВОТЪТ! ИСКАТ ДА НИ ОГРАНИЧАВАТ И В ИНТЕРНЕТ
  4.  АГНЕТАТА МЪЛЧАТ, ПОЛИТИЦИТЕ ГИ ПАСАТ…
  5. ЗЕЛЕНЧУЦИ ОТГЛЕЖДАТ НАВСЯКЪДЕ, ДОРИ ПО БАЛКОНИТЕ. НО НАЙ-ВКУСНИТЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ГРАДИНАРИТЕ В ОДРИНЦИ
  6. КОГАТО САДИЗМЪТ СТАНЕ СЪДИЙСКО ШОУ…
  7. МАНДЖА С ГРОЗДЕ, MADE IN BULGARIA
  8. ЗАЩО Е ЗАБРАНЕНО НА ПАРТИИТЕ ДА ПАЗАРУВАТ ГЛАСОВЕ
  9. ОБЩОТО МЕЖДУ БАЛЕТА, ЧЕРВЕНИТЕ ГАЩИ И КРАВЕКОМПЛЕКСА В БРАНИЩЕ
  10. И ДОБРИЧЛИИ ОТБЕЛЯЗАХА 150-ГОДИШНИНАТА ОТ ГИБЕЛТА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ
  11. ИЗРОДИ БЕЗ КРАЙ ДОРИ И В ПАРИЖ
  12. ВРЕМЕ Е ЗА ПАРЛАМЕНТАРНА ДРОГА
  13. МАНДАТЪТ КАТО… МАНДАЛО
  14. ИГРА НА НАРОДНА ТОПКА В… НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
  15. ЗАДАВА СЕ ГОЛЯМ СКАНДАЛ НА БАЛКАНИТЕ
  16. КАКВО ОБЩО ИМАТ ЯЙЦАТА НА СВАКО ГАНЮ И MADE IN BULGARIA?…
  17. И ОТНОВО, И ОТНОВО ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НА ЮЖНА ДОБРУДЖА КЪМ МАЙКА БЪЛГАРИЯ НЕ Е НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК
  18. СЕДМИЦАТА: СМРАЗЯВАЩИ… ГОРЕЩИНИ
  19. МИНИСТЕРСКИ ОСТАВКИ
  20. ВОЙНАТА?! ОТ ЧЕТИРИ КАМБАНАРИИ И НЯКОИ КАМБАНАРИЙКИ…