Четиридесетте градуса навън съвсем не стоплиха душите на милиони българи. Напротив, в душите им топката лед расте от новините, които виждат, чуват и четат през последните дни.

Двама уважавани от мнозина коментатори /Вацев и Райчев/ в края на седмицата прогнозираха в телевизионния и радиоефир, че в България се подготвя правителство, което през есента или зимата ще ни вкара във война с Русия. И това щяло да стане след външна намеса, тъй като отдавна първите ни държавници изгубили желание и възможности самостоятелно да решават какъвто и да е важен държавен проблем.

Такъв е животът!

Правителственият пинг-понг /казва се още тенис на маса/ продължава. Дори артистите от Народния театър не биха могли да изиграят това, което се случва. В кръчмите има дори предложения телевизиите да си спестят пари за разни сериали и риалита, а да пускат пряко заседанията на парламента, интервюта из т. нар. народно събрание, изявления на депутати от плажовете и баровете, а понякога и задушевни сцени от тук и там. Утре щял да бъде часът на истината – ще има ли правителство, няма ли да има… Истината обаче е многолика, макар и световни знаменитости да казват, че е една. Чакаме утрешния ден! Надявам се при президента. После… После ще видим какво са измайсторили тези, които имат ежемесечни доходи над 10 000 лева.

Бяха времена, когато някой ставаше за срам, че е откраднал или присвоил 1000 лева. Тези дни артилерийският дуел между Русия и Украйна може ряпа да яде, както се казва в българския фолклор. Публикации за стотици хиляди и за милиони откраднати левове по всевъзможни схеми от сегашни и минали правителства капят като червиви ябълки. Да се чудиш коя да вземеш от земята и срещу кого да я запратиш. Но има и хора, които умеят от червивите ябълки да варят политическа ракия, с която да черпят победителите  на следващите парламентарни или кметски избори.

Такъв е животът!

Стана така, че всеки ден някой милионер бистри по телевизиите батака на инфлацията, в която се давят българите. Вече и врабчетата разбраха, че за всичко е виновен Путин, че българските, европейските и задокеанските всемогъщи гении, чиято съвест е чиста и прозрачна като водите на Клептуза, не могат да се справят с този смерч за човечеството и дори някои от тях /Леха Валенса, Полша/ вече имат идеи как „по европейски да намалят броя на руснаците до 50 милиона души“. И Хитлер преди време имаше подобна идея и за славяните, и за евреите… И тогава са поскъпвали хлябът, сиренето, млякото… Понякога дори са липсвали. Ще ни липсват ли скоро по домовете електрически ток, газ, вода, въглища, дърва за огрев, лекарства… Един Бог само може да каже истината. И този, който оцелее…

Такъв е животът!

А сега пък отново и ковид-апокалипсис!…

Пийте една домашна ракия и стоплете душата си преди да изгледате поредните новини по телевизиите… Поне докато не са ви спрели тока, заради неплатени сметки.

Такъв е животът!

И не забравяйте за маските!… Въпрос е на оцеляване!…

Димитър ДУКОВ

  1. МИНИСТЕРСКИ ОСТАВКИ
  2. ВОЙНАТА?! ОТ ЧЕТИРИ КАМБАНАРИИ И НЯКОИ КАМБАНАРИЙКИ…
  3. 2021 ГОДИНА – ВЕТРОВИТА, НА РОГАТА НА МЕТАЛНИЯ БЯЛ БИК И С КРИЛАТА НА ПЕЕЩИЯ ПЕТЕЛ
  4. СЛАМКАТА…
  5. РАСТАВИЦАТА COVID-19
  6. НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ СЕ СЪБИРА ДВА ПЪТИ В ОДРИНЦИ
  7. БЪЛГАРСКА РУЛЕТКА
  8. ДОБРИЧ СЕ ГОТВИ ДА ПОСРЕЩНЕ ДОСТОЙНО СВОЕТО ЗЛАТНО МОМИЧЕ  СТОЙКА КРЪСТЕВА
  9. ДЕН НА… ХАЙВЕРА
  10. РИБЕНА ЧОРБА СЪС… СВИНСКИ КРАЧЕТА, ТЕЛЕШКО РАГУ И МАС ОТ СОМ
  11. СЛАДОСТРАСТНАТА СЕДМИЦА НА 45-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ
  12. УЧЕНИЦИ НАМЕРИХА ВОЛЯ И ТАЛАНТ, ЗА ДА НИ ИЗНЕСАТ УРОК ПОМЪДРОСТ
  13. ДНЕС Е ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТКРИВАНЕ НА 45-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ
  14. ФЕЙСБУК ШОУТО ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021
  15. ВИСОКОСНАТА 2020 ГОДИНА БЕ ВРЕМЕ НА НЕСИГУРНОСТ, НЕДОВЕРИЕ И СТРАХ
  16. НА ЛОВ ЗА СТУДЕНТИ
  17. ТЪЖЕН ПЪРВИ СНЯГ
  18. ВРЕМЕ ЗА… РАКИЯ
  19. ИМА НЕЩО ГНИЛО В… ИНФОРМАЦИЯТА ЗА COVID-19
  20. ОБЕКТИВНА ПОМИЯ ЛИ Е РЕЗОЛЮЦИЯТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ЗА БЪЛГАРИЯ?