Още се пази в тайна истинската причина за спиране на строителството на газопровода “Балкански поток”, макар публично да се знае, а и непосветените да се досещат.

Такъв е животът!

После бе създаден газопроводът “Турски поток”, който през България минава като “Балкански поток”.

Такъв е животът!

На 12-13 октомври в Казахстан Путин и Ердоган разговаряха за възможността с тръби от Северен поток 2 да се дублира Турски поток и по него желаещи европейски страни да се снабдяват с газ.

Такъв е животът!

После Ердоган нареди да се проучи възможността за изграждане на дублиращия газопровод. При това коментатори направиха публикации, че този поток би бил най-защитен от евентуални саботажи, тъй като в Черно море ще се контролира изцяло от Русия и Турция, която е във възможността си да не пуска военни кораби през Босфора. Освен това икономиката на Турция се нуждаела от още руска газ, за да стане още по-конкурентна на световния пазар.

Такъв е животът!

Новото двайсет дойде от Европейската комисия, която е задала т. нар. “философски въпрос” какво ще прави България с вече изградения и действащ газопровод Балкански поток. “Философският намек” крие в себе си произволни отговори от “Ще го разрушим и направим на скраб” до “Ще го ползваме и ще печелим от него”.

Такъв е животът!

Всяко негативно действие на България в близко или по-далечно време /един ден войната Русия-Украйна ще приключи/ ще засегне съседните Турция и Сърбия, а най-вероятно и навързаните след Сърбия държави, и това ще доведе до обтягане на отношенията на Балканите, които поне в близката история са били използвани като барутен погреб.

Такъв е животът!

Това е “академичен и философски” въпрос, засега не е приоритетен. Държавите от ЕС, през които минава газопроводът, трябва
сами да решат за какво да го използват, заяви говорителят на комисията Тим Макфий. В основен наш интерес е да се откъснем от руските изкопаеми горива, каза още Макфий.

“Академичният и философски въпрос” прилича повече на задкулисно ултимативен, отколкото на европейски от времето на създаването на Европейския съюз. След такива въпроси се простихме с ядрени реактори в АЕЦ “Козлодуй”, с животновъдни комплекси, с много промишлени предприятия от национално и регионално значение, с… Всеки от вас знае достатъчно много, макар и едни да го казват гласно, други да го премълчават, а трети да го определят като “възходящо демократично европейско интегриране на България”.

Такъв е животът!

В другите областни градове в България евроинтегрирането може и да е друго, но в Добричка област си го знаем. Няма ги вече: обувният завод “Добрич”, Заводът за апаратура за високо напрежение, Заводът за електронна и нестандартна апаратура, Комбинатът “Метал-Маяк”, “Добруджански протеин”, “Родопа”, “Добруджанска мебел”, “Орлов”, жалки остатъци от някога могъщи предприятия се интегрираха в малки фирми, които сега са застрашени от фалити поради скока на суровини, енергия, свиващи се пазари, всевъзможни санкции, от липсваща единна държавна политика, от стратегия за дългосрочно развитие, от липса на кадри и демографски проблеми, от липсваща свобода на общините, от неработещ парламент, от свирепо не идеологическо, а по-скоро личностно противопоставяне на новоизлюпени и необразовани политици.

Такъв е животът!

Новоизлюпеният скандал, за зачеването на който все още никой лично не е поел отговорност, предстои да се храни от телевизионните политици-хаймани, а по-късно ще се стовари на гъба на данъкоплатците – от обикновените пенсионери, които не могат да си платят сметките за ток, вода, наеми, лекарства, та до големия бизнес, голяма част от който агонизира…

Такъв е животът!

Димитър ДУКОВ

  1. КАКВО ОБЩО ИМАТ ЯЙЦАТА НА СВАКО ГАНЮ И MADE IN BULGARIA?…
  2. И ОТНОВО, И ОТНОВО ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НА ЮЖНА ДОБРУДЖА КЪМ МАЙКА БЪЛГАРИЯ НЕ Е НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК
  3. СЕДМИЦАТА: СМРАЗЯВАЩИ… ГОРЕЩИНИ
  4. МИНИСТЕРСКИ ОСТАВКИ
  5. ВОЙНАТА?! ОТ ЧЕТИРИ КАМБАНАРИИ И НЯКОИ КАМБАНАРИЙКИ…
  6. 2021 ГОДИНА – ВЕТРОВИТА, НА РОГАТА НА МЕТАЛНИЯ БЯЛ БИК И С КРИЛАТА НА ПЕЕЩИЯ ПЕТЕЛ
  7. СЛАМКАТА…
  8. РАСТАВИЦАТА COVID-19
  9. НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ СЕ СЪБИРА ДВА ПЪТИ В ОДРИНЦИ
  10. БЪЛГАРСКА РУЛЕТКА
  11. ДОБРИЧ СЕ ГОТВИ ДА ПОСРЕЩНЕ ДОСТОЙНО СВОЕТО ЗЛАТНО МОМИЧЕ  СТОЙКА КРЪСТЕВА
  12. ДЕН НА… ХАЙВЕРА
  13. РИБЕНА ЧОРБА СЪС… СВИНСКИ КРАЧЕТА, ТЕЛЕШКО РАГУ И МАС ОТ СОМ
  14. СЛАДОСТРАСТНАТА СЕДМИЦА НА 45-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ
  15. УЧЕНИЦИ НАМЕРИХА ВОЛЯ И ТАЛАНТ, ЗА ДА НИ ИЗНЕСАТ УРОК ПОМЪДРОСТ
  16. ДНЕС Е ТЪРЖЕСТВЕНОТО ОТКРИВАНЕ НА 45-ОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ
  17. ФЕЙСБУК ШОУТО ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021
  18. ВИСОКОСНАТА 2020 ГОДИНА БЕ ВРЕМЕ НА НЕСИГУРНОСТ, НЕДОВЕРИЕ И СТРАХ
  19. НА ЛОВ ЗА СТУДЕНТИ
  20. ТЪЖЕН ПЪРВИ СНЯГ