Стихосбирката „Смирено“ на Петър Краевски ще бъде представена в Столичната библиотека

0
72



Стихосбирката „Смирено“ (изд. „Жанет 45“) на Петър Краевски ще бъде представена в Столичната библиотека на 6 март, съобщават организаторите.

Книгата включва 65 стихотворения, бял стих, както и няколко текста в японската жанрова форма танка, разказва редакторът на изданието Аксиния Михайлова. По думите ѝ това е интелигентно написана книга, без излишен драматизъм, с умерени и смекчени емоции. Засегнатите теми в стихосбирката са тези за живота и смъртта, болката и свободата, победите и пораженията. 

„Артикулира се ясна гледна точка относно базисни ценности на човешкото битие. Важен и отчетлив корпус в целия ръкопис представляват текстовете, посветени на поезията, думите, съдбата и душата на поета“, пише Михайлова по повод „Смирено“. Според нея е въздействащ цикълът с импресионистични стихотворения, посветени на Пловдив. Тя отбелязва още присъствието на графика при някои от стихотворенията.

Петър Краевски е роден през 1969 г. в Пловдив. Завършил е „Английска филология“ в Пловдивския университет „Паисий Хилепдарски“. Бил е автор и водещ на радио и телевизионни предавания. Бил е редактор на сатирични страници в печатни медии. Автор е на книги с хумор, сатира, поезия, проза. 

/ ГН

/ХТ/



Източник БТА