Среща в памет на журналистката Яница Станчева организират в музей „Чудомир“ в Казанлък

0
65


Среща в памет на журналистката и писателка Яница Станчева, която си тръгна внезапно от този свят в началото на годината, ще се състои на 31 март в Литературно-художествения музей „Чудомир“ в Казанлък. Това съобщиха за БТА от фондация „Чудомир“. Представена ще бъде нейната стихосбирка „Прави любов, а не война“. 

Събитието е включено в програмата на Чудомирови празници 2024 и се организира съвместно с нейни роднини в знак на признателност от страна на фондацията за дейността на Яница Станчева, която беше част от Управителния съвет. По време на срещата нейни близки и познати ще си спомнят за нейната дългогодишна дейност като журналист, общественик и писател. 

Яница Станчева е родена в Казанлък през 1977 година. Освен журналист и писател, книгоиздател и издател на регионалния вестник “Долина”, тя беше председател е на Национално движение “Русофили” в Казанлък и е част от сдружение “Жените на Казанлък” и от Конфедерацията на българските писатели. Има издадена една книга, както и десетки публикации в годишници, напомниха от фондация „Чудомир“.

/ХК/



Източник БТА