Сокол взе дербито на върха с категорична победа – БГ Футбол

0
49


Дербито на върха в “Б” ОГ на родния футбол между Сокол Бенковски и ФК Спартак 1933, бе спечелено от тима на “Соколоте”. Запътилият се към по-горната група отбор на Сокол излезе крайно мобилизиран да грабне трите точки, с което да оглави класирането в групата. Подкрепяни от над 500 зрители и при уникална атмосфера на ст. Георги Бенковски, домакините наложиха игрови превес още от самото начало.

Съвсем логично се стигна и до първото попадение в 21-ата минута на Доминик Маринов. До края на първата част последваха още положения за гол, но такъв не падна. След почивката оборотите се вдигнаха и феновете на стадиона станаха свидетели на още три попадения. В 51-ата минута отново Доминик Маринов успя да излъже вратаря на гостите и се разписа за втори път сред голмайсторите, покачвайки на 2:0. В 68-ата минута Атанас Бадалов се разписа за 3:0. Отговорът на Спартак бе след няколко минути, когато Иванов бе точен за почетното попадение за неговия отбор.

До края на срещата домакините останаха с човек по-малко, след като червен картон в 81-ата минута получи Иванов.

Така в класирането Сокол Бенковски вече е на първо място с 37, след като се възползва от загубата на доскорошния лидер ОФК София 1922. В следващия 18-ти кръг отборът на Сокол (Бенковски) почива.



Източник Gong.bg