Повечето хора си мечтаят за живот, изпълнен с приключения, нови и вълнуващи преживявания, запомнящи се моменти. Представят си партньор, с когото да споделят всичко това и с когото да изживеят най-голямото щастие. С две думи – живот като на кино, за който другите да завиждат.

Случва се така обаче, че заради прекалено големите си очаквания съсипваме връзката си. Заети да преследваме щастието, през повечето време всъщност се чувстваме нещастни.

Струва ни се, че всички други са по-щастливи от нас. До голяма степен за това са виновни и социалните мрежи, но не забравяйте, че хората споделят там радостните си мигове, а не проблемите. Вероятно и вие самите правите същото – вероятно си качвате селфи, на което сте широко усмихнати, а не облени в сълзи, нали?

Марк Менсън, известен американски блогър и автор на бестселъра „Тънкото изкуство да не ти пука”, ни казва нещо много полезно – скуката с партньора се оказва ключът към дълготрайната, хармонична и успешна връзка. Той казва, че истинското щастие се крие в способността да „скучаем заедно“. Като се замислите, всеки може да бъде щастлив с партньора си в охолство – ако двойката има много пари, може да си позволи да прекарва седмици по луксозни курорти, разполага с поне една вила и е без никакви проблеми, е повече от лесно да бъде щастлива.

Връзката с партньора без драма, без мятане на чини, без шумни скандали и бурни сдобрявания; връзка, в която скуката е добре позната и още по-важното – добре дошла – има всички шансове да устои на времето.

Източник