Пролетна зооваканция за ученици организира старозагорският зоопарк

0
63



Пролетна зооваканция за ученици организира общинският зоопарк в Стара Загора. Това съобщават на официалната страница във фейсбук на зоокъта. Образователната програма ще се състои по време на пролетната ваканция за учениците от 1 до 5 април. В инициативата могат да се включат деца от 7 до 14 години. 

По време на петдневното обучение децата ще се запознаят със света на животните и анатомията на видовете, ще имат възможност да засадят цветя и растения на територията на парка, а с любезното съдействие на Прабългарска школа за оцеляване „Багатур“, ще научат интересни факти за историята и бита. Зооучениците ще се запознаят и с правилата на Зоопарка, със служителите му и ще влязат в ролята на ветеринарни лекари, допълват организаторите.

Поради ограничения на местата в залата на образователния център, е необходимо предварително записване на децата.

Това е поредна инициатива на зоопарка в Стара Загора, целяща да привлече най-малките посетители и да предложи обучение за тях. През м.г. беше открита “клиника за плюшени домашни любимци”, а през есента малки и големи се забавляваха в инициатива “Зоопарка от деца за животни”.

/ВД/



Източник БТА