Престижно представяне за българите на Световното по пара бадминтон – Още спорт – Други спортове

0
71


Изключително престижно представяне записаха двамата български състезатели Емона Иванова и Димитър Павлов на Световното първенство по пара бадминтон, което се проведе в Тайланд.

Емона Иванова се нареди на 13-о място на сингъл в тежката конкуреция на 23 състезателки в нейния клас. Тя завърши на 5-а позиция на двойки жени заедно с партньорката си Роса де Марко от Италия. Тандемът играе заедно от началото на 2023 година, като имат спечелени общо три бронзови медала в дисциплината. С 5-ото място на шампионата на планетата двойката затвърди позициите си в световната ранглиста.

При смесените двойки Емона Иванова завърши на 16-а позиция с Ибрахим Аляев от Азербайджан.

Много силно Световно първенство изпраща и българският представител при мъжете Димитър Павлов. Той завърши 17-и на сингъл, като попадна в група с бъдещия световен шампион Прамод Багат от Индия и представителя на домакините Сангил Сингха.

източник: Личен архив

Емона и Димитър показаха много добро израстване и дадоха най-доброто от себе си. Изключителна воля и психическа издръжливост на Емона Иванова. Пътят е дълъг и стъпка по стъпка, вярвам, че ще стигнем до върха. Благодарим на Министерството на младежта и спорта и Българската паралимпийска федерация, които направиха участието ни възможно“, сподели старши треньорът Румяна Иванова.

Участието на Димитър Павлов беше подпомогнато и от Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите в България.



Източник Gong.bg