Португалия се позабавлява в контрола с Швеция – Футбол свят

0
66


Отборът на Португалия разгроми тима на Швеция с 5:2 в приятелски мач, в които звездата Кристиано Роналдо не взе участие.

В средата на полувремето Бернардо Силва получи дълго подаване от центъра на терена, като чукна топката с глава към Рафаел Леао, а заби топката в горния ъгъл на вратаря Робин Олсен.

По-малко от десет минути по-късно домакините вкараха втори гол. Многоходова комбинация между Бернардо Силва и Рафаел Леао намери Матеус Нунеш на границата на наказателното поле, като играчът на Манчестър Сити реши да завърши атаката самостоятелно и не сгреши.

В изтичащите секунди на редовното време на първата част “мореплавателите” направиха преднината си класическа. Самедо получи дълго подаване, а той набра скорост и проби в пеналтерията отстрани и пас по земя намери на границата на малкото наказателно поле Бруно Фернандеш, който не сбърка, за да даде солидна преднина на отбора си.

Четвърт час след почивката домакините направиха крачка към разгромна победа. Брума се възползва от грешка в защитата на гостите и спокойно бутна топката във вратата.

Този път скандинавците успяха да отговорят и три минути по-късно върнаха един гол. Виктор Гьокереш получи подаване по диагонал непосредствено пред вратата и се разписа.

Това бе без значение, тъй като мигновено португалците пак вкараха. Шведската отбрана заспа и пропусна подаване, което изведе Самедо по фланга, а бранителят на Уулвърхамптън блесна с втората си асистенция за вечерта, намирайки Гонсало Рамош. Нападателят на Пари Сен Жермен се отблагодари по възможно най-добрия начин за прецизното подаване и отново наказа Олсен.

Шведите успяха да стигнат и до второ попадение. Деян Кулушевски намери Нилсон, който засече в наказателното поле и оформи крайния резултат.

Така “мореплавателите” се поздравиха със заслужена победа.



Източник Gong.bg