Полицията в Пловдив иззе над 850 канабисови растения и почти два килограма марихуана

0
69



Полицията в Пловдив иззе над 850 канабисови растения и почти два килограма марихуана, съобщиха от МВР. С постановление на Окръжна прокуратура – Пловдив двама мъже са привлечени като обвиняеми. 

Акцията е проведена в неделя сутрин, когато е постъпила информация, че след потушаване на пожар в стопанска постройка край бивша басейнова база в покрайнините на Пловдив, са открити насаждения от рода на конопа. Насочената натам оперативна група от отдел „Криминална полиция“ установила, че става дума за високотехнологична наркооранжерия, снабдена с автоматизирани системи за напояване, отопление, регулиране на влажността, осветление и видеонаблюдение. 

Оказало се, че с подобно оборудване е и съседна сграда, в която се отглежда същата растителност. При процесуално-следствените действия са иззети общо 852 растения в различен стадий на развитие, близо два килограма изсушена листна маса, електронни везни, машини за пакетиране и други веществени доказателства за осъществяваната незаконна дейност. Като заподозрени са задържани мъже на 42 и 49 години. 

По случая е образувано досъдебно производство и с постановление на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив двамата са привлечени като обвиняеми и приведени в ареста за 72 часа. Очаква се утре, на 29 февруари, прокуратурата да внесе искане в съда за определяна на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

На 24 февруари, при акция на Главна дирекция “Борба с организираната престъпност” (ГДБОП) беше разбита оранжерия за марихуана в София, каза пред журналисти Боян Раев, заместник- директор на службата. 

В административна сграда е имало помещение за отглеждане на канабис. Самата оранжерия е високотехнологична, посочи той.

/МК/



Източник БТА