Повече от 23 милиона лева за транспорт е платила Столична община през февруари

0
58



Повече от 23 милиона лева за транспорт е платила Столична община през февруари. Това стана ясно от публикуваната на страницата на Oбщината информация за плащанията през месеца. 

Сумата за транспорт е в пъти по-висока от тази през януари, защото включва и плащания по линия на субсидията от държавата за два месеца – януари и февруари, уточняват от Oбщината.

За погасяване на заеми са били заделени над 8 600 000 лева, над 5 477 000 за сметоизвозване и почистване, за ремонти повече от 4 226 000 лева, над 4 203 000 за заплати, за отчуждаване и купуване повече от 2 771 000 лева и други. Общите плащания са в размер на 60,4 млн. лева.

В перото “Заплати и осигуровки” изплатени през февруари се включват и заплатите и осигуровките на 61 общински съветници за период от 3 месеца.

От информацията става ясно, че Столична община е заредила лимити за финансиране на разплащания на разходи на районните администрации в размер на 106.2 млн. лв. и към второстепенни и третостепенни разпоредители на средства – 22,7 млн. лв. 

„Този месец публикувахме и сумите, предоставени за разплащания от страна на районните администрации и дирекциите, и предприятията разпоредители на средства. По този начин искаме да насърчим районните администрации и общинските дружества, чийто принципал е Столичнияt общински съвет също да предприемат стъпки за информиране на гражданите за какво се разходват парите на София. Гражданите на София заслужават да знаят“, написа в профила си във Фейсбук кметът Васил Терзиев.

Сега, когато Столичният общински съвет вече работи в нормален ритъм, е време за бюджета на София. Колкото по-бързо бъде приет той, толкова по-добре за софиянци, допълва Терзиев. 



Източник БТА