Мъж отива на съд за кражба на пари от медицински център в София, съобщиха от прокуратурата

0
62



Софийска районна прокуратура (СРП) предаде на съд рецидивист откраднал пари от медицински център. Това съобщиха от пресцентъра на СРП. Прокурор внесе обвинителен в съда срещу 45-годишен мъж за кражба, извършена при условията на опасен рецидив. Обвиняемият Р.С. е откраднал 2090 лева от регистратурата на медицински център на бул. „Христо Ботев“ в София.

Кражбата е станала на 24 февруари 2023 г. около 13:00 часа. Мъжът е използвал момент, в който не е имало никой на регистратурата и от незаключена каса взел парите и си тръгнал. Деянието е извършено при условията на опасен рецидив, тъй като обвиняемият е осъждан на „лишаване от свобода“ за идентични престъпления, добавиха от СРП.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 1, вр. чл. 194, ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, вр. б. „А“ и б. „Б“ от НК. В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени експертизи, които сочат, че Р.С. е автор на деянието.

Делото срещу Р.С. продължава в Софийски районен съд.

Лек спад на престъпността за миналата година беше отчетен от столичната полиция. Данните бяха представени на 2 февруари тази година за състоянието на престъпността в периода от 1 януари 2023 г. до 31 декември 2023 г.

/ВД/



Източник БТА