Млади таланти от Музикалната школа в Разград посветиха музикален спектакъл на мартенските празници

0
59



Възпитаници на Музикалната школа „Илия Бърнев“ към Народно читалище “Развитие 1869” в Разград представиха тази вечер концерта „Музика на цветята“. С музикалния спектакъл младите таланти от школата и техните преподаватели поднесоха своя поздрав към близките и приятелите си по повод мартенските празници. 

Пред публиката се изявиха ученици от класовете по пиано, цигулка и вокално майсторство. Младите пианисти представиха солово и в дуети музикална палитра от класически произведения. В театралната зала прозвучаха народни песни в изпълнение на талантите от класа по вокално майсторство. Програмата беше допълнена от популярни песни. Пролетният музикален празник на възпитаниците на Музикалната школа започна с авторското есе на Славена Петкова.

„Пролетта е най-прочистващият сезон, през който настъпват много промени. Това е сезонът на пробуждащото се слънце, на разцъфващите пролетни цветя, на птиците, които ни напомнят колко важна е всъщност музиката и как без нея сякаш нещо липсва. Ние, хората се учим от природата и създаваме своя музика, която лекува душите ни, омагьосва сърцата ни с красивите си звуци и ни прави щастливи“, беше част от текста на Славена, представен от водещата Диляра Назиф.

Пролетта не се нуждае от своя муза, но служи за вдъхновение на творци, музиканти, изпълнители. Вдъхновение, с което младите музиканти и певци заредиха тази вечер присъстващите на концерта и отправиха към всички тях своите пролетни послания. Възпитаниците на школата за пореден път доказаха добрата си подготовка. Публиката в залата също го потвърди с продължителни ръкопляскания и ставане на крака. 

 Директорът на Музикалната школа Деян Денчев поздрави участниците и преподавателите им за талантливите изпълнения и сценично присъствие. От името на настоятелството на Народно читалище „Развитие 1869“ той връчи свидетелство за дарение на д-р Ивета Кулева, дарила за Музикалната школа грамофонни плочи, събирани през годините. 

/МК/



Източник БТА