Левски предлага нов договор на Марин Петков – БГ Футбол – efbet Лига

0
69


Левски възнамерява да започне преговори относно подновяването на договора на младия нападател Марин Петков. Настоящият контракт на 20-годишния офанзивен футболист е до лятото на 22024-а година, но с опция за удължаване.

Петков показа забележителен прогрес в последно време, като записа своя стотен шампионатен мач за клуба срещу Арда, като стана и най-младият играч в историята на Левски, достигнал подобно нещо на едва 20-годишна възраст, като в тях е реализирал общо 14 гола. От дебюта си за отбора през ноември 2019-а година, Петков е участвал в 119 мача и е вкарал 18 попадения.

start-photo.bg

Неговата кариера в Левски започна с дебют срещу Ботев Пловдив и първият му гол дойде в мача срещу Славия. След продажбата на ключови играчи през зимата, като Уелтън, Петков получи шанс да заеме място в титулярния състав и се възползва максимално, като отбеляза важни голове в началото на тази година. Той се разписа в първите два двубоя на „сините“ след подновяването на шампионата срещу Пирин в Благоевград и срещу Арда.

През лятото интерес към Марин Петков проявяваше френският Бордо.



Източник Gong.bg