Десетки деца от Казанлък се включиха в творческото ателие “Помощниците на Баба Марта” в Общинската библиотека “Искра”

0
109



За поредна година десетки деца от Казанлък се включиха в творческото ателие “Помощниците на Баба Марта”, организирано от Общинската библиотека “Искра”. Това съобщиха за БТА от Детско-юношеския отдел на културния институт.          

В инициативата участваха деца от детските градини, училищата, народните читалища от Казанлък и общината, както и от Детски център „Работилница за мечти”. Всички участници  положиха много старание и творчески усет при изработването на мартеници в импровизираната работилница, а в хода на творческия процес децата се запознаха с различни техники за изработване на мартенички, както и легенди за възникването на тази изконно българска традиция, разказаха от библиотеката.

В днешния ден служители на библиотека „Искра”, второкласници от Основно училище ”Чудомир” и самодейци от Народно читалище „П. Манолов -1932” в село Долно Изворово подариха изработените в работилницата мартеници на  домуващите от Дома за стари хора №3, както и потребителите на Детския център за деца с увреждания и изнесоха музикално-поетична програма.

Всички посетители на библиотеката днес бяха закичени с мартеници за здраве и благополучие, посочиха още от културния институт. Организаторите изказаха благодарности на всички свои партньори, подкрепили ги в първомартенските инициативи.

/ХТ/



Източник БТА