Вчера президентът на САЩ Джо Байдън не се чувстваше добре и пропусна да са обади в консулството в България да нареди 50-ото Народно събрание да си избере председател.

Такъв е животът!

И У̀рсула Гѐртруд фон дер Ла̀йен имаше проблеми с преизбирането й за лидер на Европейския съюз. Уговорките й по телефона попречиха да звънне поне на депутатите от „Демократична България“ да гласуват за избирането на  Рая Назарян от ГЕРБ-СДС за председател на Народното събрание, а после да си уреждат сметките с Европейската  народна партия.

Такъв е животът!

Така надеждите останаха към папа Франциск – да погали по главичките българските евроатлантици в парламента, да им измие крачетата, да ги пощипне по бузките, като им прошепне, че дим няма да се издигне от бившия Партиен дом на БКП – сега временна стоянка на депутатите ни, докато ремонтират /само за 2 години/ старата сграда на Народното събрание, където – като влизат, им се навира в очите надписът: СЪЕДИНЕНИЕТО ПРАВИ СИЛАТА, ако не изберат предложената от спечелилия изборите кандидатура. Като излизат, надписът остава зад потните дупета на онези, които нямат свое мнение, т.е. нямат и мнение на народен представител, т.е.: избрани са от неколцина, за да слушкат, папкат и натискат бутонче с ръчичка, за която не се знае много-много какво още натиска, когато не е в парламентарна зала.

Някой би казал „Следете парите, в края на пътуването им може да откриете и края на гласуването за председател на юбиляра, т. е. на т. нар. 50-о Народно събрание, в пленарната зала на което могат да се съберат дори всички гласували на последните парламентарни избори.

Такъв е животът!

Да не забравим и главния разрушител на държавата, дракона, който души всяка политическа партия в България, депутатомразещия президент Румен Радев, който магически сковава пръстчетата на депутатите да натиснат бутончето и да си изберат основен слушател на съмнителни закони и глупави изказвания, на пламенни обещания, които няма да бъдат изпълнени, човекът-попивателна на процедури, реплики, дуплики, главния отговорящ от мекотата на тоалетната хартия за депутати, до командировките на същите тия, които предпочитат да гледат на него като на равен сред равни.

Такъв е животът!

Президентът на Русия Владимир Путин пристигна рано вчера сутринта в Северна Корея. Лидерът на КНДР Ким ЧенУн устрои пищно посрещане на Путин, който от своя страна не забрави да нареди на хранени хора в новия парламент да провалят избора на председател на парламента. Най-вече защото е млада, хубава и умна жена, при това от отбора на Бойко Борисов, който преди години му подари българска овчарка, която сега лапа само черен и червен хайвер и така овчето стадо в България расте ли – расте.

Такъв е животът!

В България вечерите се оказват по-умни от  утрото. Особено преди съществен избор. Чукчито, цитирал съм мъдростта му и преди, ще каже /може би и вече да го е казало/: Ще поживеем, ще видим!…

Та ще видим днес ще изберат ли т. нар. народни представители председател на 50-ото Народно събрание и кой ще е той. Или ще чакат Джо Байдън да си изпие хапчетата, У̀рсулаГѐртруд фон дер Ла̀йен да намери време да телефонира в България, папа Франциск да изпрати уния до парламента, Румен Радев да замине на поредното съвещание на държавните глави от страните, членуващи в НАТО… И дългата ръка на Владимир Путин да не достигне до България…

Такъв е животът!

Както е тръгнало, дано така да не си остане!…

Димитър ДУКОВ

  1. ИВАЙЛО МИРЧЕВ Е АУТ ОТ ПЕТДЕСЕТОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ
  2. ТАКЪВ Е ЖИВОТЪТ: НАРОДНА ТОПКА ПО ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА
  3. ТУКА ИМА – ТУКА НЯМА… АМА ЩЕ ИМА!
  4. „ВИНЕТКА МИ ДАЙ, МИЛА, БЪРЗО ВИНЕТКА МИ ДАЙ…“
  5. ТАКЪВ Е ЖИВОТЪТ! ИСКАТ ДА НИ ОГРАНИЧАВАТ И В ИНТЕРНЕТ
  6.  АГНЕТАТА МЪЛЧАТ, ПОЛИТИЦИТЕ ГИ ПАСАТ…
  7. ЗЕЛЕНЧУЦИ ОТГЛЕЖДАТ НАВСЯКЪДЕ, ДОРИ ПО БАЛКОНИТЕ. НО НАЙ-ВКУСНИТЕ ПРОИЗВЕЖДАТ ГРАДИНАРИТЕ В ОДРИНЦИ
  8. КОГАТО САДИЗМЪТ СТАНЕ СЪДИЙСКО ШОУ…
  9. МАНДЖА С ГРОЗДЕ, MADE IN BULGARIA
  10. ЗАЩО Е ЗАБРАНЕНО НА ПАРТИИТЕ ДА ПАЗАРУВАТ ГЛАСОВЕ
  11. ОБЩОТО МЕЖДУ БАЛЕТА, ЧЕРВЕНИТЕ ГАЩИ И КРАВЕКОМПЛЕКСА В БРАНИЩЕ
  12. И ДОБРИЧЛИИ ОТБЕЛЯЗАХА 150-ГОДИШНИНАТА ОТ ГИБЕЛТА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ
  13. ИЗРОДИ БЕЗ КРАЙ ДОРИ И В ПАРИЖ
  14. ВРЕМЕ Е ЗА ПАРЛАМЕНТАРНА ДРОГА
  15. МАНДАТЪТ КАТО… МАНДАЛО
  16. ИГРА НА НАРОДНА ТОПКА В… НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
  17. ЗАДАВА СЕ ГОЛЯМ СКАНДАЛ НА БАЛКАНИТЕ
  18. КАКВО ОБЩО ИМАТ ЯЙЦАТА НА СВАКО ГАНЮ И MADE IN BULGARIA?…
  19. И ОТНОВО, И ОТНОВО ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НА ЮЖНА ДОБРУДЖА КЪМ МАЙКА БЪЛГАРИЯ НЕ Е НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК
  20. СЕДМИЦАТА: СМРАЗЯВАЩИ… ГОРЕЩИНИ