Благотворителен концерт в подкрепа на нуждаещи се от лечение двама бащи обедини над 260 танцьори и певци в Разград

0
61



Благотворителен концерт под мотото „Протегни ръка“ обедини на Благовещение над 260 танцьори и певци в усилията за набиране на средства за лечение на двама бащи, които искат да оздравеят, да живеят, да възпитават и обичат децата си още дълги години. Инициативата, която се проведе под патронажа на Капанския ансамбъл със съдействието на Община Разград бе в подкрепа на Ангел Героев и Пламен Кулов, които се борят с тежки заболявания. 

В подкрепа на благородната кауза със свои изпълнения се включиха артистите от Капанския ансамбъл и формациите към Ансамбъла – Средношколската танцова формация „Лудогорска младост“, Детския танцов ансамбъл „Лудогорче“ и Школата по народни танци към Основно училище „Никола Икономов“. За да дарят надежда, да подкрепят и подадат ръка на Ангел и Пламен на сцената на Общинския културен център се изявиха танцьорите от Средношколската формация при Народно читалище „Напредък 1901“. В името на доброто пяха и танцуваха възпитаниците на всички формации към Центъра за работа с деца – Градския мажоретен състав, вокалната група, Танцова формация „Феникс“, Танцова формация по ”K-pop” и Детска танцова школа „Хорце“. Чрез песните и танците позитивните си енергия и послания за кураж подариха талантливите певци от Музикалната школа „Илия Бърнев“, Танцов ансамбъл „Абритус“ при Народно читалище „Бузлуджа“, както и децата от група „Звездички“ от Детска градина „Лудогорче“.

Сред публиката в залата беше самият Пламен Кулов, който преди няколко дни се е завърнал от съседна Турция, където се лекува. Ангел продължава лечението си в турска клиника и изпраща хиляди благодарности за подкрепата тази вечер, каза водещата на благотворителния концерт Катерина Ганева.

От името на организаторите – Петя Кръстева, сестра на Ангел, и Йонета Петрова, близка на Пламен, както и от името на двамата разградчани, водещата благодари за съпричастността и човечността на всичките над 260 участници и техните ръководители за участието им в благотворителния концерт и на всички добри хора, допринесли към каузата. Тя обяви, че събраните средства от входните билети за концерта и допълнително постъпилите пари в кутията за дарения в размер на над 6 800 лв. ще бъдат поделени между двамата бащи. Катерина Ганева изрази своя поклон и респект също към Капанския ансамбъл и община Разград за оказаната подкрепа при организацията, както и към екипите на Общинския културен център и Театрално-музикалния и филхармоничен център за безвъзмездната им работа и участието им в правенето на добро. 

 

/ЛРМ/



Източник БТА