Зодии според келтския календар и тяхното значение. Всичко се събра. чудесно! Келтите са известни с тясната си връзка с природата. Техните наблюдателни способности позволяват да се установи, че при раждането формирането на характера на човека се влияе от фазите на Луната, растенията и животните, сезоните и други природни явления. Предлагаме ви келтски хороскоп, знаците в който се определят от животни. 

Елен (24 декември – 20 януари)

Елените имат високи идеали и стремежи. Ако искате да започнете нов проект, поканете елен в екипа си, той ще бъде чудесен помощник. Елените са трудни за объркане, те правят всичко внимателно, търпеливо и упорито. Тези качества гарантират триумф. Когато другите отдавна са се отказали, елените си проправят път напред. Елените са горди и с право. Те се държат като кралски особи. Тези хора са благородни по природа.

Котка (21 януари – 17 февруари)

Котките са интелигентни и много умни. Имат отлични умения за аргументиране, но това, което правят най-добре, е да виждат вътрешния смисъл на нещата. Това може да се нарече „шесто чувство“. Котките не се придържат към ортодоксалните възгледи, така че трябва да се обръщате към тях само за новаторски идеи. Котките са хуманни по своята същност и са обичани от хората около тях. Но понякога те могат да изглеждат безразлични, наблюдавайки всичко отстрани. Те обаче имат само добри намерения в сърцето си. Котките са много креативни и често се нуждаят от уши, за да изслушат идеите им.

Змия (18 февруари – 17 март)

Змиите изглеждат студени, но са много живи като поведение. Те са любопитни, винаги имат много въпроси за това как работи светът и как действат хората около тях (дори и да не задават въпроси открито, отстрани се забелязва, че постоянно търсят отговори в главите си). Змиите са лесни за общуване по природа, могат да бъдат много убедителни. Ако някакъв бизнес е събудил техния истински интерес, то те са в състояние да въвлекат в него всички около себе си, заразявайки ги с ентусиазма си. Змиите също могат да бъдат спонтанни и непредвидими.

Лисица (18 март – 14 април)

Лисиците са много хитри, те знаят как да спечелят публиката с хумора си. Лисиците са пълни с живот и светъл ум, те са неукротима сила. Именно този знак може да тръгне с вас на екзотично пътешествие, което ще се превърне в приятно приключение. Лисицата има нежно сърце, въпреки че често се опитва да не показва тази страна на характера си. Ако сте приятели с лисица, значи имате приятел за цял живот. Лисиците са много енергични и смели същества с несломим дух.

Бик (крава) (15 април – 12 май)

Силен, любящ, стабилен и надежден са основните думи, които описват бика. Той е този, към когото се обръщате, ако имате нужда от жилетка за плач или честно мнение и добър съвет (особено ако въпросът се отнася до човешките взаимоотношения). Този знак има добра интуиция и може да надуши лъжци от километри. Именно поради развитата си интуиция биковете често се бъркат с хора с настроение или с прекалено емоционални същества. Имат отличен вкус и се отличават с класическа елегантност в облеклото и декора на дома. Можете да се доверите на този знак повече от себе си. Воловете знаят как да пазят тайни.

Морско конче (13 май – 9 юни)

Морските кончета са гъвкави и изобретателни. Те са тези, на които бихте се доверили да се справят с вашите финансови и правни въпроси, защото са невероятно умни. Морските кончета имат отлична памет. Те могат да бъдат променливи, но винаги се връщат към познатите неща. Такива хора се адаптират невероятно лесно към средата си. Морските кончета са привлекателни и обичат да им се възхищават. Те винаги отговарят на топлотата, отправена към тях.

Королек (10 юни – 7 юли)

Този знак се свързва със свежи идеи, открит поглед върху живота и ярки емоции. Кинглингите са естествено свикнали да се грижат за другите и винаги ще пеят сладка песен, за да развеселят семейството и приятелите. Във всяка буря орехът остава спокоен. В криза ще искате да имате точно такъв човек наблизо. Кралцата са изобретателни, запазват спокойствие дори когато са под напрежение. Имат отлична мотивация (знаят как да получат това, което искат) и сами се справят добре с трудностите. Тези хора имат развито чувство за отговорност и морално единство. Те търсят баланс в живота, като стават лидери в работата и в обществото. В сърцето си обаче те биха искали да пътуват и да водят цигански начин на живот.

Кон (8 юли – 4 август)

Енергични, открити и силни коне ще се радват да се състезават с вас за ваша сметка. Те естествено са свикнали да се състезават. Конете имат много таланти и много самочувствие, което ги прави особено успешни в бизнеса. Те имат шесто чувство, когато става въпрос за стратегия и визия (представителите на този знак имат нещо като вътрешен „компас“). Конете имат нескрит чар, понякога дори флиртуват с другите. Те знаят как да се представят със стил и авторитет. Конете се справят добре на ръководни позиции, но също така с удоволствие помагат на другите (стига да бъдат оценени според заслугите си).

Риби (сьомга) (5 август – 1 септември)

Рибите плуват дълбоко в своите води в търсене на вдъхновение, ярки впечатления и илюзорни перспективи. Природата ги е дарила с интуиция, но те не й обръщат много внимание. Такива хора имат уникална визия за света, поради което често стават най-добрите художници и поети. Понякога рибите плуват твърде дълбоко и някои не могат да ги последват. Но Рибите понякога имат нужда от тази дълбочина, за да останат сами със себе си, далеч от хората.

Лебед (2 септември – 29 септември)

Духовно развит лебед плува само с представители на своя клас. Лебедите имат високи стандарти, изключително деликатен вкус и отлично чувство за красота. Красиви и благородни, лебедите често изглеждат настрана. Но това не е вярно. Лебедите са отлични любовни партньори. Те са аристократи по природа. Те са педантични до най-малкия детайл, имат точна представа за всичко. Ако имате нужда от високо организиран човек с вкус и проницателност, изберете лебед.

Пеперуда (30 септември – 27 октомври)

Пеперудата е душата на обществото. Прелитайки от един приятел на друг на партита, тя винаги е в контакт с тези, които обича (пеперудите са тези, които винаги чатят по телефона или пишат съобщения). Това им е в кръвта. Пеперудите са меки и мили. Те обичат да мечтаят, да изразяват нови идеи и да обсъждат далечни планове с всичките си приятели. Те не могат да седят неподвижни дълго време. Тези хора озаряват всеки мрачен ден. Те са естествени емпатии и никога няма да наранят никого умишлено. Те харесват, когато другите се справят добре. Лесно се сприятеляват. Пеперудите носят чудеса на нашия свят. Ако в обкръжението ви има пеперуда, тогава няма да забравите колко хубав е животът.

Вълк (куче) (28 октомври – 24 ноември)

Вълците са целенасочени и могат да положат много усилия, за да бъдат разбрани правилно. Те са безстрашни, смели и рядко правят компромиси. Това са героите, които искате да видите до себе си в битка. Те не се отказват и не се задоволяват с малко.

Ястреб (25 ноември – 23 декември)

Едва ли има по-фокусиран знак от ястреба. Когато ястребът види това, което иска, той се втурва след плячката си с невероятна сила. Ако обектът не представлява интерес за ястреба, той просто отлита до мястото, където се намира целта, от която се нуждае. Ястребите търсят мъдрост и я споделят с другите. Те могат да бъдат много щедри и могат да станат филантропи. Ястребите имат добре развито чувство за баланс; те летят през живота с точен вътрешен индикатор „северът е там“. Те са добри философи и широко скроени. Ястребите имат собствено авторитетно мнение за всичко и е много трудно да ги убедите.