• Сериозно напрежение предизвика усилено полицейско присъствие на бариерата на паркинга на хотел „България“ днес преди обяд.

Според очевидци, автобус с около 50 души вътре е влязъл в паркинга, пристигнал и челен товарач, който е трябвало да демонтира съществуващата бариера и бараката на охраната на паркинга.  Същите очевидци разказаха, че са застанали пред машината в опит да попречат на по-нататъшните действия, шофьорът отказал да работи, при условие, че може да нарани хора. Затова пък друг от присъстващите /според непотвърдена от властите информация, близък до новите собственици на хотел „България“/ влязъл в машината и започнал „демонтажа“, тоест – награбил бараката на охраната. Само дето вътре си стоял охранителят, който е ранен вследствие на случващото се. Той е откаран в Спешна помощ. А сигнал до тел 112 е довел значителен брой полицаи, които да се опитат да потушат конфликта.

Де факто екшънът има предистория, част от която датира от края на миналата седмица, когато отново е направен опит да се премахне съществуващата бариера и да бъде монтирана нова охранителна система от новите собственици на хотел „България“. Само че собствениците на бар-вариете „България“, което притежава отстъпено право на строеж върху части от целия имот, са сезирали компетентните органи и изпълнението е било спряно предвид отсъствието на необходимите строителни разрешения. Жалби по казуса още тогава са пуснати до Община Добрич, РДНСК и до Районна прокуратура, Вчера потърпевшите са пуснали нови жалби.

От ОД на МВР уточниха, че се извършва проверка по случая. НДТ