ПОСТАВЕНИ СА СЪДОВЕТЕ ЗА РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ НА КЕНЧЕТА

0
1152

 

Днес стартира благотворителната кампания, която Община Тервел организира под надслов „Пази природата! И ти участваш!“ . На пет места в град Тервел, които можете да видите на снимките, бяха поставени ясно обозначени метални съдове за разделно събиране на кенчета. След тяхното напълване, събраният отпадък ще се предава на местни фирми, изкупуващи метал, а събраните средства ще се използват единствено с благотворителна цел – изготвяне на технически проект за малък Скейт Парк в град Тервел.

Проектът ще включва съоръжения за създаване и усъвършенстване на  умения за каране на скейтборд, ролери, велосипед, тротинетка и други атрактивни спортове. Уточнениса два  подходящи терена за изграждане на  такава площадка . Предстои да се избере този, за който предимствата се окажат повече.

Младите хора, които имат нужда от такава площадка, трябва да са наясно, че това е съоръжение, чието изграждане налага изготвяне на добър технически проект от проектантски екип и средства за направа на здрава основа и строителство на съоръженията . Основният обем от средствата за изграждане на площадката ще бъде осигурен от общината. Вярваме, че с разделното изхвърляне на кенчетата  младежите също ще ни помогнат целта да бъде постигната по-скоро и Тервел да има желаната от младите хора площадка.

Надяваме се всички граждани да се включат активно в нашата кампания и нужната сума за изработване на проекта да бъде събрана в най-кратък срок.

Обръщаме внимание, че в поставените съдове за разделно събиране  трябва да се изхвърлят само и единствено метални кенчета.

Местата , където са поставени контейнерите за кенчета са:

1.Денонощен магазин на ул.“Трети март“;

2.Магазин за хранителни стоки на ул.“Хан Аспарух“ , на входа на бизнес-зоната в посока  изход към гр.Добрич;

3.Пред магазин в кв.“Тревен“;

4.На центъра , срещу сградата на общината;

5.На централната алея в градския парк, преди къта с мостчето,корабчето и приказните герои.

Да си пожелаем успех в начинанието! Предварително благодарим на всички, които ще се включат в кампанията!