КОЛЕДНА РАБОТИЛНИЦА В ТЕРВЕЛ

0
492

На 9 декември празничното настроение превзе залите на музея в Тервел, когато се проведе коледна работилница за деца и родители. Сградата се оказа тясна, за да посрещне всички желаещи малки, големи и по- големи момичета и момчета да изработят сувенири и картички в навечерието на най- чакания от тях празник.

За работата с децата организаторите от Община Тервел бяха поканили учителите Гергана Томова, Цанка Жечкова и Добринка Цонева. С г-жа Томова по- големите участници в работилницата изработваха джуджета и гномчета от прежда. Г-жа Цонева бе подготвила заготовки за по- малките творци, а по- големите сами изработваха детайлите за красивите картички. Г-жа Жечкова показа техника за изработка на сувенири от глина. Най- малките участници, които всъщност се включиха във всички занимания, изработиха с кака Боряна от музея снежковци от цветна хартия. И големите, и по- малките имаха възможност да направят от всички видове изделия, а времето мина неусетно, дори никой не искаше приказния ден да свършва. Това беше желанието и на майките на малчуганите, защото те получиха изненада за себе си- урок по украса на коледни бисквитки. Майсторката на сладката работилница „Захарни мечти“ Красимира Мильовска научи жените на рецептата за изработване на айсинг, техниката на оцветяване и запълване на домашните лакомства, за да бъдат те не само вкусни, но и много красиви.

В края на празника всички благодариха на организаторите за идеята, на чудесните госпожи за уроците и красивите послания, които изработиха с тях.Разделиха се с пожелание за много весели, топли и споделени празници и да се срещнат отново за нова тематична работилница през новата година.