В зимния курорт Банско се проведе XXXIX Международен фестивал на изкуствата „Утринна звезда”.

От 29.11 до 03.12 залата на НЧ „Никола Вапцаров” посрещна рекорден брой участници за това издание на фестивала, а именно над 1500 творци от България, Северна Македония и Гърция. Изпълнители и гости имаха възможността да се докоснат до различни жанрове в изкуството – театър, музика, пеене и танци.

Децата от Спортен клуб „Каприз” взеха участие в раздел “Танцово изкуство”, с две възрастови групи.

Този раздел обхваща стиловете – класика, неокласика, характерни танци, танцово шоу, мажоретни танци, контемпорари, джаз, модерн, спортни и социални танци, хип – хоп, акроденс и стилизиран фолклор.

Нашето участие се състоя в характерни танци, танцово шоу и мажоретни танци. Малки и големи момичета оцениха голямата и достойна конкуренция, както на българските състави, така и на чуждестранните като показаха състезателен дух и екипна работа. В добрия изпълнителски тон – нашите момичета реализираха едно добро класиране, както следва:

Характерни танци:

I място /трио/ – Преслава Христова, Айсун Исмет и Ивона Няголова – 15-18 години

I място /формация/ – „Българка” – 15-18 години

Танцово шоу:

II място /соло/ – Яница Нейкова – 8-12 години

I място – „Викинги” – 15-18 години

Мажоретни танци:

I място /соло/ – Дерия Аднан – 8-12 години

II място /соло/ – Анастасия Карпенко – 8-12 години

III място /соло/ – Яница Нейкова – 8-12 години

I място /дует/ – Преслава Христова и Айсун Исмет – 15-18 години

III място /малка група/ – 8-12 години

II място /формация/ – 8-12 години

II място /формация/ – 15-18 години

Специална награда – Ваучер на стойност 500 лева за Международен Арт Лагер Банско 2024 и МФИ „Утринна звезда” Златни пясъци” 2024.

Децата бяха наградени с уникални плакети, ръчно изработени от организаторите на МФИ „Утринна звезда”.

В заключение, ние ръководителите и екипът на Спортен клуб „Каприз” и ЦПЛР „Малкият принц”, искаме да изкажем своите благодарности. На първо място на Пластхим – АД – град Тервел за финасовата помощ, благодарение на която осъществихме нашето пътуване и участие в този фестивал. И сега не минахме без подкрепата, макар и на толкова километри, от нашите родители – фенове на отбора.

С това участие СК „Каприз” приключва състезателните си участия за 2023 година. Пожелаваме на нашите деца, родители, приятели, фенове и всички, които стоят зад нас и ни подкрепят морално и финансово – здраве, щастие и благополучие.

Обръщаме се с покана за предстоящия концерт „Вълшебна Коледа” на 15.12, съвместно с Вокална студия Тервел при ЦПЛР „Малкият принц”. Нека се потопим в топлината и вълшебството на коледния дух.

Спортен клуб „Каприз”

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ, СЛЕДЕТЕ НИ И КОМЕНТИРАЙТЕ ВЪВ ФЕЙСБУК