Наказват с порицание Спас Гърневски заради „червени боклуци“

0
536

Народният представител от ПГ на ГЕРБ Спас Гърневски ще бъде наказан с порицание. Това съобщи председателят на парламента Цвета Караянчева в началото на днешното пленарно заседание, цитирана от Агенция „Фокус“. 

Тя поясни, че решението е взето на председателски съвет.

„Уважаеми колеги, във връзка с вчерашното приключване на заседанието бяхме на председателски съвет сутринта и първо решихме, след като проведохме разговори, че г-н Гърневски ще бъде наказан по чл- 56 от Правилника на Народното събрание“, каза Караянчева.

Припомняме, че в сряда в парламента се заформи скандал между депутати. Дебатите за минималната пенсия се разминаха на косъм от бой.

Съжалявам, вчера си позволих реплики, които не трябваше да правя, каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Спас Гъревски в лично обяснение по повод наказанието си заради скандирането си в пленарна зала „Червени боклуци“, предаде Агенция „Фокус“.

„Уважаеми колеги, вчера действително беше един ненормален парламентарен ден, когато се приема бюджета на страната. През целия ден бяхме свидетели на провокации и на обиди. Краят на парламентарния ден се случи нещо, което не бива да се случва в този парламент да бъде обградена трибуната на Народното събрание. Хора да призовават председателя да се отстрани от мястото, от което води заседанието. Това ме провокира и аз също си позволих реплики, които не трябваше да направя. Съжалявам за това. След всичко, което се случи и ви призовавам днес и утре най-отговорно и като достойни народни представители хладнокръвно и спокойно да приемем бюджета на България. Съжалявам, надявам се, че няма да има поводи. Ако някой се е почувствал засегнат, съжалявам, че се е припознал и му се извинявам“, заяви още Гърневски           http://vevesti.bg