Ето какво трябва да направите с настъпването на зимата, ако имате ПВЦ дограма

0
986

Ето какво трябва да направите с настъпването на зимата, ако имате ПВЦ дограма

img

ПВЦ дограмата е вече основният елемент в домовете. За много години те са доказали своите качества.

Единственият проблем е, че всички ние мислим, че не е необходимо да ги поддържаме. Струва ни се, че важното е да сложим «хубави», а не евтини прозорци, тогава много години всичко ще е наред. Обаче има два важни аспекта.

№1: Всички подвижни елементи в прозорците трябва да се смазват.

Достатъчно е смазването да се извършва поне веднъж годишно. Аз лично го правя есента, някъде октомври месец. Всичките подвижни елементи от механизма могат да се смазват с моторно масло.

№2 Повечето прозорци трябва да са сменят към зимен режим.

Трябва да отворите прозореца, от страната на крилото проверете за наличието на специални болтове (пинове). За да регулирате режима на прозореца, просто завъртете болтове на крилото с помоща на шестограм(4 мм).

Вижте къде посочва точката- указател. Най-вероятно позицията му е като на часовника на цифрата 3 на циферблата.. Това означава, че прозорецът е в ”летен режим”.

За да го прехвърлите в “зимен режим”, е необходимо точката-указател да е в позицията на 9 часа на часовника. Превъртете го с шестоъгълник на половин пълен ход, на 180 градуса.

Същото трябва да се направи и с всичките болтове на крилото до желаната позиция.
Защо това е необходимо?

В “зимен режим”, натоварването върху уплътнителя се увеличава значително. Това е за постигането на добрата изолация и топлина през отоплителния сезон.

През лятото, напротив, ще бъде по-добре, ако апартаментът ще започне да “диша”. В зимният режим уплътнителят ще се износи много по-бързо.

Признайте, че не сте знаели всичко това, нали? Фирмите, които монтират ПВЦ дограма, обикновено не предупреждават за тези моменти. И ако прозорецът ви се развали по-бързо от нормалното, това е още по-добре за тях!

chitalnq.com