Черно море и Илиан Илиев са царе по минимални победи през сезона – БГ Футбол – efbet Лига

0
66


Черно море се справи макар и трудно с Ботев Враца с минималното 2:1. „Моряците“ бяха фаворит в този мач и в крайна сметка го взеха. Прави впечатление обаче, че им е по-трудно срещу на книга по-леките съперници, срещу които се очаква да диктуват играта.

Специално през този сезон както срещу малки, така и срещу големи противници, играчите на Илиан Илиев печелят минимално, отбелязва „Мач Телеграф“. От 15 победи в първенството дотук цели 11 са с един гол разлика.

startphoto.bg

Шест двубоя бяха спечелени с 1:0 – срещу Хебър Пазарджик, Лудогорец, Ботев Пловдив, Арда и ЦСКА като домакин, както и с 1:0 над Ботев Враца като гост. С 2:1 бяха сломени Етър, Пирин Благоевград и Ботев Враца на „Тича“, както и Етър във Велико Търново. Имаше и една победа с 3:2. Тя дойде в 18-ия кръг срещу Крумовград у дома.

Интересно е и това, че двете най-големи победи за тима на Илиан Илиев бяха постигнати срещу един и същ съперник. И това бе Славия. „Белите“ бяха разгромени с 5:1 на стадион „Александар Шаламанов“ в София, както и с 3:0 в ответния мач в морската столица.

С два гола разлика „моряците“ се наложиха над Берое като домакин (2:0) и Крумовград като гост (3:1). Двубоят срещу дебютанта в елита н Коматево обаче не бе от лесните и краят му не бе дочакан спокойно, като победата много приличаше на повечето от останалите, които по традиция този сезон са минимални.

Победите на Черно море с 1 гол разлика в първенството от началото на сезона:

1:06 пъти

2:1 4 пъти

3:21 път

Общо минимални победи11

Процент минимални победи от всички73,33%



Източник Gong.bg